Nintendo is niet van plan grote overnames te doen

News
vrijdag, 04 februari 2022 om 17:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Nu bedrijven zoals Sony en Microsoft lijken te zijn gestart met een overname-oorlog, is ook de vraag gesteld of Nintendo een aantal studio´s over gaat nemen. Nu heeft Shuntaro Furukawa, de president van Nintendo, laten weten dat Nintendo dit niet van plan is.
Het jaar begon met de overname van Activision Blizzard door Microsoft en daarna kwam Sony met de overname van Bungie, het zou niet vreemd zijn als Nintendo de volgende is, maar het bedrijf is niet van plan om overnames te gaan doen. Nintendo heeft namelijk haar kwartaalcijfers gepresenteerd en heeft hier duidelijkheid over gegeven.

Waarom wil Nintendo geen overnames doen?

Furukawa zegt dat het bedrijf gebouwd is op de toewijding van het personeel. Hij denkt niet dat bedrijven die worden overgenomen echt bij Nintendo kunnen passen. Hij wil groeien van binnenuit, in plaats van andere bedrijven over te nemen waardoor Nintendo haar karakter verliest.
Nintendo zal zich dus niet zolang Furukawa nog president is van het bedrijf gaan mengen in de overname-oorlog, maar het is zeker niet gezegd dat er daardoor geen grote overnames meer kunnen worden gedaan. Vanuit Nintendo hoeven we alleen geen overname te verwachten.
Analisten denken dat EA namelijk nog kan worden overgenomen. Er wordt gedacht dat Sony dit nog zal gaan doen, maar ook andere bedrijven kunnen EA proberen over te nemen. Het zal in ieder geval nog een interessant jaar worden wat betreft overnames in de de game-industrie.