Krijgt Halo Infinite toch een battle royale modus?

News
vrijdag, 04 februari 2022 om 18:00
halo infinite 2f1637064369
Voor, tijdens en na de release van Halo Infinite ging een gerucht over een battle royale modus de ronde. Tot op de dag van schrijven is deze gamemodus er nooit gekomen, maar misschien dat daar nog verandering in komt.
Deze week kwam het gerucht van een battle royale game weer naar boven drijven, waaruit blijkt dat het Certain Affinity is die aan de modus werkt in plaats van 343 Industries. Op Twitter laat een Halo leaker alleen weten dat het geen battle royale mode is waar aan gewerkt wordt, maar een Invasion 2.0 modus. Invasion is een gamemodus die in Halo Reach zijn debuut maakte en lijkt een beetje op een battle royale modus.
Of deze Invasion modus er ook echt komt is onduidelijk. Zowel vanuit 343 Industries als vanuit Certain Affinity is nog niks bevestigd. Zoals eerder vermeld doet het gerucht van een battle royale al een tijdje zijn ronde, en dat komt door game files die zijn gelekt. Uit deze files kwam toen naar voren dat er aan een battle royale game wordt gewerkt, of dat de game studio dit idee deels heeft uitgewerkt en toen links heeft laten liggen. Ongetwijfeld zal de populariteit van Halo Infinite omhoog schieten wanneer er daadwerkelijk een battle royale game modus wordt toegevoegd.

Wat betekent een Battle Royale voor Halo?

Het lijkt er op dat een battle royale modus de ultieme formule is om van een “goede game” een “super goede game” te maken. Eerdere games zoals Warzone, Apex Legends en Fortnite hebben al laten zien hoe bekend een game kan worden wanneer er een battle royale toegepast wordt. Sommige games hebben geprobeerd dit na te doen, maar zonder succes. Aangezien Halo Infinite al een redelijk bekende game is zal zo een extra mode alleen maar goed doen.