'EA wilde liever nieuwe Battlefield dan Star Wars Battlefront 3'

News
dinsdag, 23 november 2021 om 11:00
star wars battlefront iif1637655440
Volgens geruchten zou DICE de plannen voor Star Wars Battlefront 3 klaar hebben liggen en voorgelegd hebben aan EA, maar de uitgever heeft dit plan afgewezen. Dit zou komen, omdat de kosten van de Star Wars licentie te hoog zou zijn. EA wilde liever dat DICE een nieuwe Battlefield game zou maken. Dit deelde insider Tom Henderson op Twitter.
De komst van een derde Star Wars Battlefront game lijkt zeer onwaarschijnlijk. Volgens geruchten zou DICE de plannen hebben voorgelegd aan EA, maar heeft het bedrijf dit afgewezen. Dit zou komen omdat de kosten voor de Star Wars licentie te duur zouden zijn.

Waarom geen Star Wars Battlefront 3?

Door het aanschaffen van de licentie moet Star Wars Battlefront 3 20 procent vaker verkocht worden dan andere games van DICE. Volgens de geruchten zou EA er geen vertrouwen in hebben dat de derde Battlefront game zo populair zou zijn.
In plaats van een nieuwe Star Wars Battlefront game, zou EA DICE de opdracht hebben gegeven om een nieuwe Battlefield game te maken. Volgens insider Tom Henderson zou DICE dus ook bezig zijn met die game en is het dus niet zo dat na Battlefield 2042 er wel een nieuwe Star Wars Battlefront 3 komt.
Mocht er geen derde Battlefront game komen dan is dit slecht nieuws voor de fans. Hoewel de eerste Battefront game van EA en DICE ervoor zorgde dat de reeks geen goede reputatie had, maakte Battlefront 2 dit goed en ontstond er een fanbase. Deze fanbase hoopt erg dat er een derde game aankomt, maar als de geruchten waar zijn dan is de komst van Star Wars Battlefront 3 onwaarschijnlijk.