Nintendo heeft een simpel plan om Switch 2 scalpers buitenspel te zetten

News
maandag, 01 juli 2024 om 20:00
20211005 switcholed8f1633465772
De verwachting is dat de Nintendo Switch over niet al te lange tijd in de winkel ligt. Het is goed mogelijk dat het een gewild apparaatje wordt. Maar Nintendo verwacht niet dat scalpers een probleem worden.
Het gebeurt de afgelopen jaren vaak dat nieuwe gaming-hardware massaal wordt ingekocht door zogeheten scalpers, die het vervolgens voor extreem hoge prijzen doorverkopen. Dat was bijvoorbeeld een groot probleem bij de lancering van de PS5 en Xbox Series X. Aangezien de Nintendo Switch één van de best verkochte consoles ooit is, ligt het in de lijn der verwachting dat de opvolger een mogelijk doelwit wordt van scalpers.
Nintendo heeft dan ook in een recente vraag- en antwoordsessie met aandeelhouders de vraag gekregen hoe het scalping tegen wil gaan met de Switch 2 release (via VGC). Nintendo’s oplossing is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Het bedrijf gaat gewoon heel veel consoles maken.
Als er genoeg consoles zijn dat iedereen er één in de winkel kan kopen, hoeft niemand zich tot een scalper te richten. Op dat moment heeft het ook geen zin meer om de console te scalpen en is het probleem dus in theorie opgelost. Nintendo-baas Shuntaro Furukawa laat weten dat er ook gekeken wordt of er in bepaalde regio’s andere maatregelen mogelijk zijn, maar wat dat dan in zou houden is niet duidelijk.

Geen tekorten verwacht voor Switch 2

De beschikbaarheid van de Switch viel tijdens de cornonapandemie een tijdje flink tegen, omdat er grote tekorten waren van onderdelen. Dat zal volgens Nintendo geen probleem zijn met de Switch 2. De tekorten waar het bedrijf destijds mee kampte zouden geen probleem meer moeten zijn voor de opvolger van de Switch.
Nintendo’s plan om gewoon heel veel consoles te maken komt niet helemaal uit de lucht vallen. Al eerder waren er berichten dat het maken van voldoende voorraad een grote reden was dat de release van 2024 naar 2025 was verhuisd. Analisten van Bloomberg voorspelden bovendien al dat er in het eerste jaar van de Switch 2 zo’n 10 miljoen exemplaren gefabriceerd worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties