Heeft het nog zin om een Switch te kopen in 2024?

Article
woensdag, 19 juni 2024 om 21:00
Nintendo heeft bevestigd dat er een opvolger van de Switch op komst is. Die wordt in de komende maanden onthuld en ligt mogelijk al vroeg in 2025 in de winkel. Heeft het dan nog zin om in 2024 een Switch te kopen?
De Switch is één van de best verkochte consoles ooit, dus je denkt misschien dat iedereen die interesse heeft, er inmiddels wel één in huis heeft gehaald. Maar er zijn altijd mensen die pas later aan boord komen met een console. Stel, je had net besloten dat je wel een Switch wilde toen Nintendo de opvolger bevestigde, wat is nu dan de beste zet?
zelda echoes of wisdom

Onverwacht veel games

Nog niet al te lang geleden leek het erop dat er niet meer veel leven in de Switch zat. Het najaar van 2024 zag er karig uit en het leek een veilige aanname dat de grootste games bewaard werden voor de Switch 2, mogelijk in het voorjaar van 2025. Maar de laatste Nintendo Direct heeft dat beeld een beetje veranderd.
Er komt dit jaar ineens een gloednieuwe Zelda-game, gevolgd door de terugkeer van de Mario & Luigi-reeks. Ook Metroid Prime 4: Beyond, waarvan fans steeds vaker begonnen te vermoeden dat hij een Switch 2 exclusive zou worden, komt nog naar de Switch. Dat is pas in 2025, maar dat laat juist zien dat er mogelijk nog wat leven in de Switch zit.
Toch moeten we ook zeggen dat deze line-up er wel degelijk van getuigt dat de Switch op zijn retour is. De Zelda-game is 2D, wat meestal minder populair is dan 3D en een RPG als Mario & Luigi Brothership bereikt meestal ook een kleiner publiek dan de platformers waar Mario bekend van is. Het zijn games waarvoor je misschien een Switch wil hebben, maar het zijn niet bepaald de titels die de doorslag geven bij twijfelaars.
metroid prime 4 beyond samus

Al die Switch-games ook op Switch 2?

Je kunt je bovendien afvragen of het zelfs met redelijk sterke Switch-games dit najaar niet slimmer is om toch te wachten op de Switch 2. Het wordt namelijk steeds vaker gezegd dat deze backwards compatible wordt met Switch-games. Dat zou betekenen dat je elke game waarvoor je nu overweegt een Switch te kopen, ook op de opvolger kan spelen.
Als je wacht op de Switch 2, heb je dus mogelijk een geweldige bibliotheek in handen. Niet alleen kun je er, als de geruchten waar zijn, een enorme bibliotheek van Switch-games op spelen, je hebt ook een systeem in handen dat nog jaren nieuwe games krijgt. Zelfs met het redelijk sterke 2024 voor de Switch, moet er een einde komen aan de games die voor de console verschijnen.

Wordt de Switch goedkoper?

Het kan natuurlijk zijn dat de Switch 2 bij lancering wat duurder is dan de huidige Switch. In dat geval verwacht je misschien dat het voordeliger is om nu een Switch te kopen. Maar dat hoeft niet het geval te zijn.
Als je wacht op de Switch 2, is het namelijk goed mogelijk dat de Switch nog goedkoper wordt. Zelfs als dat niet gebeurt vanuit Nintendo zelf, kan het zijn dat winkels op eigen houtje korting gaan geven, omdat ze de rest van de Switch-consoles liever zo snel mogelijk de deur uit werken.
nintendo switch 3953601 1920f1591859578

Is het een goed idee om nu een Switch te kopen?

Als de rest van het jaar er minder goed uitzag qua games hadden we zonder meer gezegd dat je nu geen Switch meer hoeft te kopen. Maar zoals het er nu uitziet, zijn er slechtere ideeën dan een Switch kopen in 2024. De line-up van aankomende games voor het systeem is een stuk beter dan verwacht. Bovendien heb je nog zeven jaar aan eerdere games om van te genieten.
Maar als er geen games zijn waarop je niet meer wil wachten en er niets in het najaar komt dat je bij lancering wil spelen, is het misschien beter om te wachten op de Switch 2. Zeker als blijkt dat die vroeg in 2025 uitkomt, is het een wachttijd die best kort is, meer veel kan opleveren, zoals backwards compatibility en een hele nieuwe bibliotheek, of anders korting op de Switch 1.

Populair Nieuws

Laatste Reacties