Deze zorgen over de Switch 2 moet Nintendo nog een beetje sussen

Article
donderdag, 27 juni 2024 om 22:00
nintendo switch 3953601 1920f1591859578
De Nintendo Switch 2 is vermoedelik op komst. Veel fans kijken er ongetwijfeld naar uit, maar een nieuwe console brengt ook zorgen met zich mee. Deze dingen kunnen nog een beetje misgaan met de Switch 2.

Toch matige kracht

Als er één ding is dat je inmiddels goed kan merken aan de Switch, is het dat hij oud is. Zelfs toen hij net uit was, was de hardware al een paar jaar oud. In het begin van de levenscyclus zagen we veel third-party titels naar de Switch komen, maar dat worden er steeds minder.
De Switch 2 zal vanzelfsprekend een stuk krachtiger zijn, maar de vergelijkingen die we veel horen klinken anno 2024 niet meer zo heel indrukwekkend. De Switch zou bijvoorbeeld ongeveer zo krachtig zijn als een PS4 Pro, maar dat is inmiddels een acht jaar oude console. Bovendien moet de Switch 2 nog een tijdje mee met die specs, terwijl de PS4 Pro nu officieel tot de vorige generatie behoort.
Er is wel wat hoop in de vorm van DLSS en andere trucjes die de PS4 Pro niet had. Nintendo kan op die manier meer uit de console halen dan voorheen mogelijk was op vergelijkbare hardware. Ook moeten we toegeven dat er op dit moment nog veel games met enig kunst en vliegwerk naar consoles als de PS4 gebracht kunnen worden. Toch zien we het gebeuren dat de Switch 2 het in de latere fase van zijn leven wederom veel third-party support verliest.
20211005 switcholed8f1633465772

Hogere prijs dan Nintendo-fans gewend zijn? 

Dat Nintendo-consoles niet zo heel krachtig zijn heeft ook een voordeel, namelijk dat de prijs vaak laag gehouden kan worden. De Switch is daar zeker een goed voorbeeld van: terwijl de concurrentie rond of zelfs over de 500 euro zweeft, kun je een Switch al halen voor 300 en een Switch Lite zelfs voor maar iets meer dan 200 euro. Dat zal ongetwijfeld ook bijdragen aan de populariteit van Nintendo-consoles bij gezinnen met kinderen.
Maar er zijn onder analisten vermoedens dat de Switch 2 een stukje duurder wordt. Ondanks dat de hardware nog steeds niet van de bovenste plank komt, zijn er vermoedelijk genoeg nieuwe snufjes om te maken dat de prijs wat hoger uitvalt. Dat kan bij fans alleen wat rauw op het dak vallen.
Het is niet te hopen dat de console zo duur wordt dat het veel huidige Switch-gebruikers te gortig wordt. Want als de console te weinig verkoopt, maakt dat hem ook minder vitaal voor wie hem wel in huis heeft. Bij een te kleine verkoop zijn er immers uitgevers die het de moeite niet waard vinden om hun games naar het platform toe te brengen.
nintendo switch mini 5 oplossingen voor ontbrekende features 149148 1

Wederom Joy-Con perikelen

Als je mensen die hun Switch veel gebruiken vraagt naar wat ze hopen te zien met de Switch 2, komen Joy-Cons vroeg of laat ter sprake. Want hoewel het idee van de controllers goed in de smaak viel, liet de werkelijke kwaliteit van deze controllers af en toe wat te wensen over. Met name stick drift, waarbij je inputs met de sticks niet goed registreren, was een veel voorkomend probleem.
Er kan eigenlijk geen twijfel over bestaan dat de Joy-Cons een make-over krijgen voor de Switch 2. Maar of ze ook flink verbeterd zijn? Er is een manier om stick drift de kop in te drukken, maar dat is prijzige technologie, waardoor het maar de vraag is of Nintendo erop zit te wachten om hem toe te passen. Anders zijn we weer terug bij zorgen over de prijs.

Hoe gaat Nintendo hem noemen?

Het is verleidelijk om te denken dat de naam van een console niet zoveel uitmaakt: hij verandert niets aan het apparaat zelf. Maar zoals we allemaal hebben kunnen zien met de Wii U, kan de naam juist het verschil maken. We zullen niet zeggen dat de naam het enige probleem was van de Wii U, maar veel mensen hadden door de naam de indruk dat het een add-on voor de Wii was, wat niet veel goeds deed voor de verkopen.
Waarschijnlijk de beste naam voor de opvolger van de Switch is wat iedereen hem toch al noemt: “Switch 2”. Maar Nintendo heeft nog nooit een console een naam gegeven die zij “ik ben net als de vorige, maar dan beter”. Een compleet nieuwe naam zou misschien een idee zijn, maar laat het in ieder geval niet iets zijn dat misschien de suggestie wekt dat het geen nieuwe console is.

Wanneer is de Switch 2 reveal? 

Het is te hopen dat de meeste van deze zorgen meteen de kop ingedrukt worden wanner de Switch onthuld wordt. We weten momenteel nog niet wanneer die onthulling plaats gaat vinden, al is de huidige schatting dat de reveal dit najaar nog is, waarna de release in het voorjaar van 2025 volgt. Wat we in ieder geval zeker weten is dat de onthulling voor april 2025 valt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties