‘Nintendo maakt flinke Switch 2 voorraad’

News
maandag, 29 januari 2024 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
De verwachting is dat Nintendo dit jaar met een opvolger van de Switch komt. De laatste keer dat er nieuwe consoles op de markt kwamen, waren er alleen flinke tekorten. Dat lijkt niet het geval te zijn voor de Switch 2.
Als Nintendo met de opvolger van de Switch hetzelfde momentum weet te bewaren als met de Switch, zal er ongetwijfeld veel vraag zijn naar de Switch 2. Zoals we tussen 2020 en 2022 hebben gemerkt, is het alleen niet altijd mogelijk voor consolemakers om aan de vraag te voldoen. Maar het ziet ernaar uit dat dat geen groot probleem gaat worden met de Switch 2.
Volgens Bloomberg zal Nintendo in het eerste belastingjaar dat de Switch 2 op de markt is namelijk meer dan 10 miljoen exemplaren van de console maken. Daarmee zal het waarschijnlijk redelijk makkelijk zijn om een Switch 2 in de winkel te vinden, in tegenstelling tot hoe dat was met de PS5 en Xbox Series X. Die consoles hadden dan ook last van chiptekorten, waar de Switch 2 geen hinder van ondervindt.

Wanneer is de release van de Switch 2?

Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer de Switch 2 in de winkels ligt. Er zijn geruchten dat hij dit najaar verschijnt, wat geen ongebruikelijke timing is voor een nieuwe console. De originele Switch verscheen in maart, de lente van dit jaar zou wat kort dag zijn voor de nog altijd niet onthulde opvolger.
Aangezien die onthulling nog uitblijft, is het ook nog niet bekend wat voor specificaties de Switch 2 heeft. Onlangs zijn er wel details uitgelekt die suggereren dat hij in een bepaalde mate te vergelijken is met een PS4 in handheld-modus en een PS4 Pro wanneer hij in het dock staat. Wat daarvan klopt moet blijken.