Nintendo gaat toevoer Switch op opvallende manier verbeteren

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 9:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Nintendo kampt met Switch tekorten in grote delen van de wereld. De Japanse fabrikant gaat daardoor een opvallende verandering doorvoeren om de toevoer te verbeteren.
Niet alleen de next-gen consoles kampen met tekorten door de schaarste van semi-conductor chips. Ook bij Nintendo is het een groot probleem, zo blijkt uit de laatste verkoopcijfers die het Japanse bedrijf recent heeft gepubliceerd. Maar de verwachting is dat er weer meer componenten gekocht kunnen worden in de zomer.
Nintendo is er alleen niet met het produceren van nieuwe Switch exemplaren. De consoles moeten immers ook aan de man gebracht kunnen worden. Om daar sneller voor te zorgen, heeft Nintendo besloten om de verpakking van de Nintendo Switch te verkleinen met twintig procent. Dat meldt het Japanse Nikkei.
Met de kleinere verpakkingen wordt het vervoeren van de consoles een stuk efficiënter. De aanvoer moet door de verandering sterk worden verbeterd, waardoor de tekorten van de Nintendo Switch in theorie snel opgelost zal worden.

Geen prijsverhoging voor de Switch

Door de tekorten van onderdelen en de hogere kosten voor transport de laatste tijd, hebben meerdere bedrijven besloten om de prijs van producten te verhogen. Zo heeft Meta zelfs de prijs van de Meta Quest 2 met 100 euro omhoog gegooid, ondanks dat de VR-bril al twee jaar op de markt is.
Nintendo heeft besloten om geen prijsverhoging door te voeren voor de Switch. De uitgever heeft al ruim 100 miljoen exemplaren van de console verkocht en vindt het bovendien belangrijk om het momentum vast te houden.