Dit is wanneer Femke Bol strijdt in de finale van de 400m horden!

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 9:00
Femke Bol heeft al goud te pakken op het EK atletiek in München, maar ze kan dubbel succes boeken op de 400m horden voor vrouwen. Dit is wanneer de finale wordt gelopen!
In de wereld van atletiek wordt Femke Bol nu al als een supertalent gezien, ondanks dat ze tot gisteravond nog geen gouden plak had gewonnen op een groot outdoor toernooi. Daar is woensdagavond dus verandering in gekomen, toen ze op imposante wijze de 400m voor vrouwen won. Zilver en brons werden gewonnen door de Poolse vrouwen Natalia Kaczmarek en Anna Kielbasinska. Lieke Klaver, het trainingsmaatje van Bol, werd zesde.
Bol is bovendien nog niet klaar op het EK atletiek in München. Haar echte specialiteit staat namelijk nog op de planning: de 400m horden voor vrouwen. Donderdagmiddag heeft de Nederlander zich al weten te plaatsen voor de finale, door als eerste te eindigen in de derde reeks van de halve finales. Bol had zelfs zo'n voorsprong dat ze de laatste meters rustig aan kon doen.

Wanneer is de finale 400m horden?

Als het Femke Bol lukt om ook op de 400m horden het goud te pakken, dan schrijft ze meteen geschiedenis. Het is namelijk nog nooit een vrouw gelukt om op een EK atletiek goud te pakken op beide disciplines.
Wil je niks missen, dan moet je zorgen dat je vrijdagavond om 21:45 Nederlandse tijd klaar zit voor de TV of een ander apparaat met een scherm. De finale is voor iedereen te volgen, want het EK atletiek wordt uitgezonden op NPO1. Kan je de race dus niet kijken via de televisie, dan kan je het spektakel ook volgen via NPO Start of de NPO app.

Populair Nieuws