Nintendo werkte aan controller voor PlayStation en Xbox

News
donderdag, 18 augustus 2022 om 13:00
nintendo switch g0121fff7b 1920f1671721885
Door de jaren heen is Nintendo met veel verschillende manieren gekomen om games te spelen. Nu blijkt dat de Japanse fabrikant zelfs werkte aan een controller die ook te gebruiken was op de PlayStation en Xbox consoles.
Waar partijen als PlayStation en Xbox meer op zoek zijn naar evoluties om bestaande gameplay-ervaringen een stukje rijker te maken, zoekt Nintendo juist echt de grenzen op. Een goed voorbeeld daarvan is natuurlijk de Wii, maar ook de Switch heeft furore gemaakt door de grens tussen handhelds en consoles te vervagen.
Met haar consoles probeert Nintendo gamen ook aantrekkelijker te maken voor een breder publiek. Dat was ook het doel van een controller waar Nintendo in 2019 aan werkte, zo laat voormalig Nintendo of America-president Reggie Fils-Aime weten tegenover Inverse.

"Stel je een adaptieve controller voor die je kan gebruiken voor je Xbox, PlayStation of Nintendo platform. Daar werkten we drie jaar geleden aan."

De basis voor de controller lag bij de Xbox Adaptive Controller, dat mensen met een beperking ook laat genieten van games. Fils-Aime weet niet of de controller nog steeds in ontwikkeling is, maar hij hoopt van wel. Hij hoopt bovendien dat de controller dan zo snel mogelijk wordt gelanceerd en gedeeld met zoveel mogelijk consumenten.

Switch controllers gebruiken op andere platformen

Hoewel we van Nintendo zelf niks gehoord hebben over een adaptieve controller, is het Japanse bedrijf wel bezig om bestaande controllers breder inzetbaar te maken. Zo worden sinds kort de Switch Joy-Con controllers ondersteund op Steam. Wil je dus je favoriete PC games met Joy-Cons spelen, dan is dat nu mogelijk.

Populair Nieuws