Nintendo gaat alle Switch Joy-Cons met drift repareren

News
maandag, 03 april 2023 om 16:00
nintendo switch g0121fff7b 1920f1671721885
Goed nieuws voor Nintendo Switch-eigenaren die last hebben van stick drift met hun Joy-Cons. Nintendo gaat namelijk alle controllers repareren, ongeacht hoe ze defect zijn gegaan.
Toen de Nintendo Switch werd gelanceerd in 2017 met de Joy-Cons, werden de flexibele controllers door veel mensen geprezen. Ondanks dat ze nogal klein zijn, kan je ze namelijk op veel verschillende manieren gebruiken. Al snel dook alleen wel een vervelend probleem op: stick drift.
Nintendo heeft al verschillende veranderingen doorgevoerd aan de controllers, maar het probleem blijft bestaan. Daarom hanteert de Japanse uitgever nu een nieuwe maatregel. Op de support-pagina van Nintendo is namelijk te lezen dat alle Joy-Cons gratis gerepareerd zullen worden, ongeacht of het komt door een defect of door wear and tear en ook als het buiten garantie is. De maatregel is nu geldig in de EU, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Enorm veel reparaties voor Nintendo

Dat Nintendo nu zo vrijgevig is met de reparaties is opvallend. Vorig jaar kwamen er namelijk berichten naar buiten uit een reparatiecentrum, dat er iedere week ‘duizenden Joy-Con-exemplaren binnen kwamen voor reparatie’. Het centrum kon de druk niet aan, waardoor er veel fouten zijn gemaakt.
Aan de andere kant ligt Nintendo ook al lange tijd onder vuur door problemen rondom de Joy-Con. Een rechtszaak werd recent nog afgewezen door een rechter in de Verenigde Staten, maar ook consumentenbonden leggen constant het vuur aan de schenen van Nintendo.

Populair Nieuws

Laatste Reacties