Rechtszaak omtrent de Joy-Cons van Nintendo is afgewezen

News
dinsdag, 07 februari 2023 om 22:30
nintendo switch g0121fff7b 1920f1671721885
Een rechter in Amerika heeft de rechtzaak afgewezen die tegen Nintendo was aangespannen wegens problemen met de Joy-Con-drift.
Er zijn massaal mensen bij elkaar gekomen met hun klachten over de Joy-cons van de Nintendo Switch. Zo zijn er meerder groepsgedingen tegen Nintendo ingediend, en dat allemaal vanwege defecte Switch-controllers. De rechtszaak is afgewezen door een rechter uit Californië, omdat de consumenten in kwestie hebben ingestemd met Nintendo’s licentieovereenkomst. Deze overeenkomst heet End User License Agreement (EULA). In de overeenkomst is te lezen dat er geen rechtszaak gespannen kan worden tegen het bedrijf.

Ouders zijn feitelijk de eigenaren van de console

De reactie van de aanklagers op deze uitspraak was dat minderjarige consumenten helemaal geen akkoord kunnen geven op deze overeenkomsten van Nintendo. Volgens de rechter zijn de ouders van minderjarige consumenten feitelijk de eigenaren van de console en zij de EULA-overeenkomst staande houden.
“Wat de Joy-Con betreft, bieden we onze excuses aan voor alle problemen die onze klanten hebben ondervonden”, zei Nintendo-president Shuntaro Furukawa destijds. “We blijven ernaar streven onze producten te verbeteren, maar aangezien de Joy-Con het onderwerp is van een class action-rechtszaak in de Verenigde Staten en dit nog steeds een lopende kwestie is, willen we niet reageren op specifieke acties.”
20211005 switcholed8f1633465772
Eerder kwam een Britse consumentengroep met een groot onderzoek naar de Joy-Cons. De consumentengroep kwam erachter dat er inderdaad een Joy-Con-drift te zien is en dit waarschijnlijk komt door een mechanische fout.

Populair Nieuws