Russell: "Red Bull is bang om ware kracht te laten zien"

News
maandag, 03 april 2023 om 16:30
george russell gp australie 2023f1680529048
Met de overwinning in Melbourne heeft Red Bull Racing nu drie van de eerste drie races gewonnen. Volgens George Russell rijdt het team momenteel nog niet eens op volle snelheid, omdat het bang is om haar ware kracht te laten zien.
Jarenlang is Mercedes het dominante team geweest in de Formule 1. Nu zijn de rollen alleen omgedraaid en moet het team toekijken hoe Red Bull Racing gehakt maakt van de concurrentie. Zo reed Max Verstappen met speels gemak langs Lewis Hamilton tijdens de GP van Australië.
Ondanks dat Red Bull Racing al veel sneller lijkt dan de andere teams, rijdt de Oostenrijkse equipe volgens George Russell nog niet eens op volle snelheid. Dat laat de Britse coureur weten in de Chequered Flag podcast van de BBC.

“Ik denk echt dat ze zich inhouden. Ik denk dat ze bang zijn om hun ware kracht te tonen. Des te sneller te zijn, des te sneller de sport zal proberen hen op de één of andere manier tegen te houden. Realistisch gezien hebben ze waarschijnlijk een voorsprong van zeven tienden per ronde. Max heeft geen enkele reden om de grens op te zoeken.”

Russell stelt dat Red Bull het simpelweg ‘geweldig heeft gedaan’ in de winterstop om met zo’n snelle auto op de proppen te komen. Mercedes heeft volgens de coureur ‘nog veel werk te doen’.

Bekende tactiek bij Mercedes

Bij Mercedes zal het niet voor verbazing zorgen als een dominant team zich bewust inhoudt. Het team heeft dat namelijk zelf gedaan. In de beginjaren van het hybride tijdperk was de motor van Mercedes zo snel, dat de kracht bewust flink werd teruggeschroefd. Ondanks die maatregel was het team alsnog bijna twee seconden per ronde sneller tijdens de openingsrace in 2014.
Dat laatste heeft teambaas Toto Wolff ontkend, maar een voormalig topman snapt daar niks van. Paddy Lowe was destijds Executive Director bij Mercedes en volgens hem is die tactiek ook nooit een geheim geweest. “Er is ook niks om je voor te schamen.”

Populair Nieuws