Zo fix je Joy-Con drift voor altijd

News
woensdag, 25 januari 2023 om 17:30
Na jaren van omgaan met Joy-Con-drift en geen antwoorden van Nintendo, hebben we misschien eindelijk een oplossing. Een bedrijf genaamd Gulikit heeft een set Switch-joystickvervangingen gemaakt die beloven om stick drift voor eens en altijd op te lossen.
Als je een Switch bezit, ben je waarschijnlijk goed bekend met Joy-Con-drift, wat vervelende valse invoer veroorzaakt, zelfs als je de thumbsticks niet aanraakt.
Het is een probleem geweest sinds de Switch uitkwam en is nog steeds niet volledig opgelost in het nieuwe OLED-model (hoewel Nintendo zegt dat het enkele “verbeteringen” heeft aangebracht). Terwijl je je Joy-Cons weg kunt sturen voor een gratis reparatie bij Nintendo, zullen de sticks onvermijdelijk weer beginnen te driften.
nintendo switch 3061236 1920f1602575948

Hoe heeft Gulikit dit opgelost?

In tegenstelling tot je standaard Joy-Cons van Nintendo, gebruiken Gulikit’s joystickvervangingen zoiets als Hall-effectsensoren om ze driftbestendig te maken. Deze technologie wordt ook gebruikt door Sega’s Saturn 3D en Dreamcast-controllers uit de jaren 90. iFixit merkt op dat de sensoren magneten gebruiken om in beweging te komen, wat betekent dat geen van de componenten tegen elkaar aan wrijft en verslijt zoals de sensoren die Nintendo gebruikt.
Een van de redenen waarom Joy-Cons in de eerste plaats afdrijven, is dat ze potentiometers gebruiken. Deze technologie verslechtert na verloop van tijd, wat onjuiste metingen veroorzaakt waardoor het lijkt alsof je controller bezeten is. In 2021 vergeleek Nintendo-directeur Ko Shiota het probleem met autobanden die “verslijten terwijl je de auto rijdt, omdat ze constant in wrijving met de grond zijn om te draaien.”
De sticks zijn beschikbaar voor €29,70,- op Amazon en zullen vermoedelijk een einde maken aan Joy-Con-vervangingen en reparaties. Je moet de vervangende joysticks wel zelf installeren, maar dat is zo gepiept volgens iFixit.
Houd er rekening mee dat het toevoegen van sticks de garantie op je Switch en Joy-Cons kan doen vervallen, maar het is nog steeds een mogelijke oplossing als je genoeg hebt van stick drift.

Populair Nieuws