Dungeons & Dragons doet goede zaken in de bioscoop

News
maandag, 03 april 2023 om 15:30
dungeons dragons honor among thieves st 4 jpg sd high copyright 2022 paramount pictures hasbro dungeons dragons and all related characters are trademarks of hasbro 2022 hasbrof1703865641
Liefhebbers van Dungeons & Dragons kunnen sinds vorige week genieten van een nieuwe film. Honor Among Thieves doet meteen goede zaken in de bioscoop en pakt de toppositie in de Box Office-cijfers.
De laatste jaren is Dungeons & Dragons een stuk populairder geworden. De klassieke tabletop RPG is verschenen in de serie Stranger Things en ook de Twitch-serie Critical Role, waarbij voice actors D&D spelen, trekt enorm veel kijkers. Toch was het voor Paramounts Pictures alsnog een flinke gok om een grote blockbuster te maken over de fantasy-game.
Het filmhuis kan opgelucht ademhalen, want in het eerste weekend heeft Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves goede zaken gedaan in de bioscoop. Met een opbrengst van 35,8 miljoen in de VS en 71,5 miljoen dollar wereldwijd staat de film op de koppositie van de Box Office deze week. Dat meldt Variety. John Wick 4 staat op nummer twee met 28,2 miljoen in de Verenigde Staten.
Met een budget van 150 miljoen dollar heeft de film nog geen winst gemaakt, maar daar kan met een paar goede weekenden verandering in komen. Bovendien zorgt de film ook voor extra marketing voor Dungeons & Dragons zelf, waardoor er extra omzet kan komen in een andere markt.

Waarom gaat Dungeons & Dragons over?

In Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves maken kijkers kennis met een bonte groep avonturiers, waaronder de bard Edgin (Chris Pine), de barbarian Holga (Michelle Rodriguez) en de paladin Xenk (Regé-Jean Page). De groep gaat op stap om een verdwenen relic te bemachtigen, maar net zoals in veel D&D-avonturen gaat het al snel goed mis wanneer ze in aanraking komen met de verkeerde mensen.
In de film zitten veel referenties en grappen over Dungeons & Dragons. Regisseurs John Francis Daley en Jonathan Goldstein zijn groot fan van het spel en willen de reeks dan ook eer aandoen, maar er is ook ruimte om de tabletop game af en toe te roasten.

Populair Nieuws