Nintendo fans denken een Switch 2 feature te hebben ontdekt

News
donderdag, 23 mei 2024 om 19:00
paper mario the thousand year door theater
We zitten waarschijnlijk in de laatste dagen van de Switch. Nintendo heeft bevestigt dat er binnen een jaar een nieuwe console wordt aangekondigd. Fans zijn dan ook op zoek naar elke mogelijk hint over de Switch 2 en denken nu iets te hebben gevonden in Paper Mario: The Thousand-Year Door.
Er zijn veel geruchten over de features van de Switch 2, maar Nintendo heeft nog niets bevestigd. Daarom is het voor veel fans des te interessanter om zelf op zoek te gaan. Aangezien er veel geruchten zijn over backwards compatibility en next-gen updates, is de code van nieuwe releases als Paper Mario: The Thousand-Year Door interessant om door te spitten.  
Paper Mario: The Thousand-Year Door - Nintendo Switch Image
Paper Mario: The Thousand-Year Door - Nintendo Switch
EUR59.95
Op voorraad
Koop op bol.
Dat wordt nu dan ook gedaan door dataminers en daarbij is ontdekt dat de game code bevat om 4K beelden te renderen. Aan die resolutie heeft de huidige Switch niet, maar naar verluidt is 4K wel mogelijk op de opvolger. De gedachte dat Paper Mario dus alvast klaar is voor de Switch 2 ligt dan ook voor de hand.

Te vroeg gejuicht voor The Thousand-Year Door in 4K?

Maar de code van Paper Mario zegt misschien minder dan veel fans hopen. Het is namelijk al een paar jaar het geval dat er af en toe 4K-screenshots opduiken van Nintendo-games. Er zijn soms via officiële kanalen van Nintendo 4K beelden van bijvoorbeeld Animal Crossing: New Horizons gedeeld.
Het kan dus zijn dat de code om 4K beelden te maken vooral voor intern gebruik door Nintendo is. De dataminer die de code heeft gevonden geeft ook al aan dat hij niet weet of dit daadwerkelijk iets bijzonders is. Het kan zeker niet gezegd worden dat dit 4K op de Switch bevestigt.
Wel zijn er genoeg berichten over 4K op de Switch 2 dat het waarschijnlijk in ieder geval voor een aantal games een mogelijkheid is. Naar verluidt is ook ray-tracing een feature van de Switch 2. Zekerheid krijgen we hopelijk dit jaar nog.

Populair Nieuws