‘Nintendo Direct uitgesteld vanwege Xbox’

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 12:00
Xbox heeft een showcase gehad en Sony een State of Play, maar Nintendo heeft dit jaar nog niet veel van zich laten horen. Er waren berichten dat er deze week een Nintendo Direct zou zijn, maar daar is niets van terechtgekomen. Nu wordt beweerd dat dat komt door Xbox.
Volgens een aantal bronnen, waarvan tenminste één vaak betrouwbaar is, stond er op 15 februari een Nintendo Direct gepland. Dat leek ook logisch, aangezien er meestal eind januari of begin februari zo’n presentatie wordt uitgezonden. Maar de vijftiende is gekomen en gegaan zonder Nintendo Direct.
Nu beweert Giant Bomb-journalist Jeff Grubb dat de presentatie is uitgesteld. De reden daarvoor zou de grote zakelijke update van Xbox zijn. Die werd namelijk ook op 15 februari uitgezonden, waardoor Xbox en Nintendo in elkaars vaarwater hadden gezeten.
Het is misschien iets wat veel fans moeilijk kunnen of willen geloven, maar Grubb haalt wel een ander voorval aan dat aantoont dat Nintendo soms om opvallende redenen een Direct uitstelt. Een Nintendo Direct werd bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk niet live uitgezonden uit respect voor het toen nog recente overlijden van koningin Elizabeth II. Dat die Direct de titel “Tears of the Kingdom” onthulde was mogelijk een factor in dat besluit.

Wanneer wordt de Nintendo Direct nu uitgezonden?

Het is nu onduidelijk wanneer Nintendo alsnog met een presentatie komt. Volgende week lijkt een goede mogelijkheid. Als het nog langer duurt, zit de Direct mogelijk in het vaarwater van Pokémon, waar meestal rond 27 februari een presentatie van wordt uitgezonden. Wachten tot maart kan weer vreemde timing opleveren als het klopt dat dan ook de Switch 2 wordt onthuld.