Update - Nintendo Direct officieel aangekondigd voor deze week

News
dinsdag, 20 juni 2023 om 17:00
Nintendo heeft onlangs enorm succes beleefd met Tears of the Kingdom en binnenkort komt eindelijk Pikmin 4. Maar voor de rest van het jaar is de kalender nog niet heel vol. Er gaan dan ook weer geruchten over een aankomende Nintendo Direct, die misschien wel sneller komt dan gedacht.

Update - Nintendo Direct officieel aangekondigd

Nate the Hate had het aan het juiste eind. Nintendo heeft namelijk via Twitter officieel een Direct voor deze week aangekondigd. De livestream wordt woensdag 21 juni georganiseerd en gaat om 16:00 Nederlandse tijd van start. De show duurt 40 minuten en zal zich focussen op games die later dit jaar verschijnen, waaronder Pikmin 4.
Origineel bericht:
Er is dit jaar geen E3 en Nintendo doet niet mee aan Summer Game Fest. De eerdere garantie dat er begin juni een Nintendo Direct komt is daarmee min of meer verdwenen. Onlangs gingen er alleen geruchten dat er binnenkort toch een Direct komt.
Jeff Grubb beweerde bijvoorbeeld dat er waarschijnlijk in juli een nieuwe Nintendo Direct wordt uitgezonden. Nu doet ook de vaak geloofwaardige Nate the Hate een duit in het zakje. Hij gelooft dat zelfs deze maand nog een optie is voor een Direct, zo laat hij weten als antwoord op een Twitter-gebruiker. Ook op het forum Famiboards heeft hij onlangs op juni gestemd voor de meest waarschijnlijke maand voor de volgende Nintendo Direct.

Komt er snel een Nintendo Direct?

Het is geen gekke gedachte dat er binnenkort een nieuwe Direct komt. Zoals gezegd is er niet bijzonder veel op komst voor de Switch uit Nintendo’s eigen stal. Er zal ongetwijfeld iets in ontwikkeling zijn, maar een Direct met wat releasedata voor het najaar zou voor veel fans zeer welkom zijn.
Mocht er geen Direct komen, dan is er evengoed een moment waarop we het één en ander gaan horen van Nintendo. Het bedrijf is in augustus namelijk voor het eerst sinds de pandemie aanwezig op gamescom. Dat kon nog wel eens interessant worden, gezien er geruchten zijn dat de Switch 2 snel onthuld wordt.
Dit bericht is bijgewerkt op 20 juni 2023.