Nintendo controllers werken nu op Apple apparaten

News
woensdag, 26 oktober 2022 om 13:30
iphone 14 prof1672917626
De klassieke Nintendo controllers lijken vanaf nu te werken op Apple apparaten. Dit komt door de nieuwe IOS en tvOS 16.1 update. Apple heeft dit alleen nooit zelf bekendgemaakt.
Nintendo verkoopt al een tijd klassieke Nintendo Switch controllers die gemaakt zijn voor de Nintendo Switch. Deze controllers kun je als Nintendo Switch Online gebruiker bestellen en zijn vooral fijn om te gebruiken bij het spelen van de klassieke games die je met het abonnement toegang tot krijgt. Tot nu toe heeft Nintendo de NES, SNES en Nintendo 64 controller uitgebracht voor de Switch. Nu heeft website MacStories het nieuws naar buiten gebracht dat de controllers van Nintendo nu ook op Apple apparaten werken.
Apple heeft zelf niet bekend gemaakt dat de controllers van Nintendo vanaf nu op de apparaten werkt, dit werd namelijk ontdekt door Twittergebruiker Steve Troughton-Smith. Hij had alleen een Super Nintendo controller tot zijn beschikking en wist dus niet zeker of alle controllers nu op de apparaten van Apple werken. Als we de reacties op de tweets mogen geloven, is dit wel het geval.

Controllers support op Apple door iOS16 update

De reden dat de controllers nu ineens werken op de apparaten, komt door de nieuwe iOS16 update. Er werd in juni wel aangekondigd dat er support aankwam voor de Nintendo Switch standaard- en pro controllers. Apple volgt hierbij Android, waar de controllers al sinds 2019 op werkte. De update brengt behalve deze toevoeging nog meer met zich mee, zo kun je de iOS 16 updates verwijderen als je dit zou willen en komen en komt er een oude feature terug naar iPhone.

Populair Nieuws

Laatste Reacties