Nintendo Switch Pro controller werkt nu ook op Android 10

  De Nintendo Switch Pro controller is sinds de laatste update beschikbaar op Android 10 software. Dit betekent dat je nu ook met de controller van Nintendo games kan spelen op je telefoon of tablet. Nog een manier om niet te hoeven te stoppen met gamen!

  Nintendo doet het de laatste tijd erg goed met zijn Nintendo Switch controller. Vele mensen genieten al volop van games, zoals The Legend of Zelda Breath of the Wild, met de controller. Maar de controller wordt niet alleen gebruikt op de Nintendo Switch. Ook alle andere platformen ziet een grote stijging met het gebruik van de Pro controller. Nintendo's controller is zelfs één van de meest gebruikte controllers op Steam.

  Android (en dus ook moederbedrijf Google) ziet de stijging in gebruik van de Nintendo Switch controller en heeft nu ook stappen gezet. Deze update is er niet alleen om de software van de Pro controller toe te laten, maar om de juiste functies te verbinden aan de juiste knoppen.

  Nintendo Switch Pro Controller op Android 10

  Om de controller te laten verbinden met je Android 10 toestel hoef je niet veel te doen. Klik op de sync-knop op de achterkant van je controleur en zorg ervoor dat je bluetooth aan staat. Klik wanneer nodig op de controller als die op je Android 10 toestel opduikt en als het goed is ben je dan verbonden en klaar voor een potje gamen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.