Apple laat je iOS 16 updates verwijderen

News
dinsdag, 13 september 2022 om 12:30
iphone 14f1671092495
Over het algemeen kun je niet zomaar van een update voor je smartphone af, maar Apple gaat je die optie wel geven. Tenminste, in sommige gevallen. Het alleen nog altijd niet aan te raden.
Met de release van de iPhone 14 op komst is ook iOS 16 uitgerold. In deze nieuwe versie van het iPhone-besturingssysteem komt Apple met een nieuwe manier om acute veiligheidsproblemen op te lossen. Met een Rapid Security Response kan Apple de beveiliging van je iPhone verbeteren zonder dat er een volwaardige update voor iOS voor nodig is.
Het introduceren van zo’n snelle update kan alleen leiden tot andere problemen. Daarom staat Apple het toe dat je een Rapid Security Response update verwijdert. Je kunt hem later weer herinstalleren, of wachten tot hij permanent wordt toegevoegd via de volgende standaard software update.
Het is overigens niet raadzaam om zomaar een beveiligingsupdate te verwijderen. De gemiddelde gebruiker zal waarschijnlijk ook niet tegen problemen aanlopen door een update. Mocht dat wel gebeuren, dan heb je nu in ieder geval de mogelijkheid om te wachten op een stabiele update.

Wanneer is de release van de iPhone 14?

Apple-gebruikers kunnen iOS 16 nu al installeren, ook op oudere iPhones. Maar de iPhone 14 verschijnt pas aan het einde van de week, op 16 september. Het zijn dit jaar vooral de Pro en Pro Max die verbeterd worden.

Populair Nieuws