iOS 16 brengt oude feature terug naar iPhone

News
dinsdag, 09 augustus 2022 om 10:00
iphone 13 pro familyf1632137276
De iPhone heeft door de jaren heen heel wat veranderingen doorgemaakt, maar deze zijn niet altijd even goed ontvangen. De nieuwste versie van de iOS 16 beta brengt nu een oude, maar belangrijke feature terug. Je kunt namelijk je batterijpercentage weer zien.
Er zijn bijna geen apparaten op de markt waarvan je niet in één oogopslag kan zien hoeveel procent batterij je nog hebt. Maar Apple is niet altijd zoals andere techmerken en schrapte deze feature in 2017 met de introductie van de iPhone X. Er was door de introductie van de notch in het scherm geen ruimte meer om het percentage naast het batterij-icoontje weer te geven, dus kon je het precieze percentage alleen nog via het bedieningspaneel of een widget zien.
Maar in de nieuwste versie van iOS 16 is het batterijpercentage weer terug. Er is alleen een klein nadeel, want je batterij-icoontje loopt nu niet meer leeg naarmate je minder batterij over hebt. Het percentage wordt namelijk weergegeven in cijfers die zijn uitgespaard in het batterij-icoontje, dus voor de leesbaarheid moet het icoontje altijd vol blijven, een nadeel voor mensen die wat visueel zijn ingesteld.
Overigens kunnen niet alle iPhones het batterijpercentage weergeven. Om onbekende redenen is het percentage niet zichtbaar op de iPhone XR, iPhone 11 en de mini-versies van de iPhone 12 en 13. Ook op telefoons waarop je wel je percentage kan zien, staat de functie niet automatisch aan.

Wanneer is de release van de iPhone 14?

Het is nog even afwachten hoe deze feature eruit ziet in de volledige release van iOS 16. Die gaan we vermoedelijk in september zien, wanneer de nieuwe iPhone 14 wordt onthuld. Dat lijkt tenminste het plan, want het zou kunnen dat de release van de iPhone 14 iets is vertraagd.

Populair Nieuws