Brengt Nintendo een oude franchise terug op Switch?

News
vrijdag, 22 juli 2022 om 12:52
Nintendo heeft veel geliefde franchises. Hoewel het bedrijf daar in veel gevallen dankbaar gebruik van maakt, zijn er ook reeksen die wat minder aandacht krijgen. Een insider beweert nu dat één daarvan een comeback gaat maken.
Twitter-gebruiker Syluxhunter beweert (via een omweg) dat Nintendo iets van plan is met de geliefde race-game F-Zero. De laatste nieuwe titel in deze reeks verscheen in 2004, maar veel fans hopen nog altijd op een terugkeer. Het lijkt erop dat deze er dan toch misschien aan zit te komen.
Syluxhunter is geen volledig onbewezen bron: onlangs lekte hij de releasedatum van Bayonetta 3, nadat hij ook al veel inhoud van de recente Nintendo Direct Mini lekte. Zijn hint naar F-Zero kwam in een interview. YouTube-kanaal Switchforce vroeg hem naar een nieuwe hint en hij antwoordde met binaire code die zich laat vertalen naar de lettercombinatie YGBP.
Een andere Twitter-gebruiker gokte dat dat stond voor “You Got Boost Power”, een bekende F-Zero quote. Syluxhunter bevestigt dat dat inderdaad de bedoelde betekenis was van zijn hint. Wel zegt hij erbij dat het verstandig is om je verwachtingen in toom te houden.
f zero gxf1658486837

Komt er een F-Zero naar de Switch?

Het is verleidelijk om te hopen op een gloednieuwe F-Zero voor de Switch. Maar met lagere verwachtingen lijkt een wat kleiner project, zoals een eShop-titel in de trant van Kirby's Dream Buffet misschien waarschijnlijker. Sommige fans denken aan een remaster van de Gamecube-titel F-Zero GX, maar er is geen enkel bewijs en geen enkele hint die specifiek daar naar wijst.