Viaplay zet een nieuwe blokkade tegen VPN in

News
maandag, 20 maart 2023 om 13:00
viaplay logof1646151900
Als je een VPN gebruikt en abonnee bent van Viaplay, dan stuit je nu waarschijnlijk op problemen. De streamingdienst heeft namelijk een nieuwe blokkade tegen VPN-diensten opgeworpen.
Met een VPN kan je toegang krijgen tot de content van vrijwel alle landen op een streamingdienst. Is een serie of film bijvoorbeeld alleen te zien in de Verenigde Staten, dan kan je de website of app voor de gek houden met een VPN dat je je in dat land bevindt. Rechtenhouders en streamingdiensten zijn daar alleen niet blij mee.
Er wordt daarom al langer pogingen gedaan om VPN-diensten te blokkeren. Viaplay lijkt daar nu goed in te zijn geslaagd. Volgens TotaalTV is er namelijk een nieuwe blokkade gelanceerd, die gebruikers met een VPN op een vervelende manier buitensluit.
Werd er namelijk eerder een verbinding via een VPN-diest gedetecteerd, dan werd de stream van een serie, film of sport niet gestart. Nu gaat Viaplay alleen nog een stap verder. Merkt de app namelijk dat je geen normale verbinding hebt, dan kan er helemaal niet meer worden ingelogd en worden gebruikers dus compleet buitengesloten.

Blokkade zorgt voor probleem

Die blokkade is vervelend voor gebruikers als ze de VPN hebben ingesteld via hun modem. Er zijn namelijk verschillende manieren om een VPN in zetten, via een app zelf of je kan het instellen via je ip-adres.
Daarnaast is het ook heel vervelend voor gebruikers die hun VPN niet gebruiken om geo-blokkades te omzeilen, maar puur vanwege veiligheid en privacy. Via een VPN heb je namelijk ook minder kans dat cybercriminelen er met jouw gegevens vandoor gaan. Wil je alleen genieten van Viaplay, dan moet je dat dus zonder VPN doen.