Nintendo bevestigt: niet aanwezig bij E3 2023

News
zaterdag, 25 februari 2023 om 11:30
e3 2023f1664205612
Vorige maand kwam al het gerucht naar buiten dat Sony, Microsoft en Nintendo alle drie niet aanwezig zouden zijn bij E3 2023. Nintendo heeft het nieuws nu bevestigd aan IGN.
Het is officieel: Nintendo doet dit jaar niet mee aan E3. In een verklaring aan IGN meldt het bedrijf het volgende:
‘’We bekijken onze aanpak voor elk evenement per case en overwegen altijd verschillende manieren om met onze fans in contact te komen. Aangezien de E3-show van dit jaar niet in onze plannen paste, hebben we de beslissing genomen om niet deel te nemen. We waren en blijven een groot voorstander van de ESA en E3.’’
Of Nintendo een Direct of een ander evenement op de planning heeft staan voor deze zomer is nog niet bekend. Microsoft gaat in ieder geval wel een fysiek evenement houden in Los Angeles, maar niet in het Convention Center waar E3 plaatsvindt.
Ook Sony, die voor het laatst in 2019 meedeed aan het evenement, heeft een eigen showcase gepland staan als we Jeff Gruber mogen geloven. In zijn podcast Game Mess Decides laat hij weten dat Sony ‘het goede spul’ bewaart voor een grote showcase die nog voor E3 wordt uitgezonden. Deze showcase moet een ‘tweede fase’ van de PS5 inluiden.

Wanneer is E3?

E3 vindt 13 tot en met 16 juni plaats. Hoewel de grote drie bedrijven dus niet van de partij zijn, doet Ubisoft in ieder geval wel mee. CEO Yves Guillemot liet eerder deze maand aan VGC weten veel te willen laten zien tijdens de beurs. Dat gezegd hebbende, twijfelt Guillemot wel of het evenement überhaupt doorgaat. Volgens organisator ReedPop is die twijfel ongegrond, maar aangezien de beurs de afgelopen jaren al niet doorging en nu Sony, Microsoft en Nintendo zijn afgehaakt, is Guillemots aarzeling niet vreemd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties