Ubisoft lijkt te twijfelen aan E3 2023

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 10:30
ubisoft logof1640337298
De toekomst van E3 lijkt steeds minder zeker. In de afgelopen jaren in de beurs een aantal keer niet doorgegaan en grote uitgevers slaan soms over. Ubisoft zegt nog wel aanwezig te zijn, maar lijkt te twijfelen aan het doorgaan van E3 2023.
Nadat E3 vorig jaar niet doorging, is de organisatie overgedragen aan een nieuw bedrijf. ReedPop, de organisator van PAX, verzorgt E3 2023 en is van plan er deels een evenement voor consumenten van te maken. De vraag is alleen wie er aanwezig zullen zijn met games.
Ubisoft geeft in ieder geval aan er te zullen zijn. De uitgever is al jaren een trouwe deelnemer, maar na berichten dat Sony, Nintendo en Microsoft dit jaar allemaal overslaan, lijkt niets vanzelfsprekend. In een bespreking met investeerders geeft CEO Yves Guillemot aan veel te willen laten zien tijdens de beurs (via VGC).
Maar hij heeft daarbij wel een opvallende opmerking. Ubisoft zal weliswaar veel laten zien tijdens E3, maar alleen “als het doorgaat”. Waar de schijnbare twijfel aan het evenement vandaan komt is niet duidelijk.

Gaat E3 2023 door?

In een Statement aan The Verge geeft ReedPop in ieder geval aan dat de twijfel onterecht is. E3 2023 gaat door en de organisatie is tevreden met de voortgang achter de schermen. ReedPop geeft aan zelden te vroeg te laten weten wie er meedoen aan een evenement, maar past zich wat dat betreft aan aan E3, wat doet vermoeden dat deelnemers misschien al snel bekend worden gemaakt.

Populair Nieuws