Geliefde Assassin's Creed-game krijgt opvallende PS5 update

News
zaterdag, 25 februari 2023 om 11:00
ubisoft logof1640337298
Ubisoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor één van de meer-geliefde Assassin's Creed-games. Het betreft een speciale update voor Assassin's Creed Syndicate die een probleem oplost voor PlayStation 5-gebruikers. De game kwam oorspronkelijk uit in 2015, acht jaar geleden.
Wie de PS4-game speelt op de nieuwste console van Sony kon flikkerende beelden tegenkomen. Dat is niet langer het geval. Met de nieuwe update van heeft de Franse uitgever het probleem opgelost en dat terwijl Assassin's Creed Syndicate geen eens een PlayStation 5-editie heeft.
Het probleem is te vinden in de PlayStation 4-versie van de game wanneer deze via PS5 Backwards Compatibility gespeeld wordt. De 2015-game kwam oorspronkelijk alleen uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Fans klagen al tijden over het probleem bij de uitgever en die heeft na lang wachten eindelijk gehoord gegeven.

Niet de enige Assassin's Creed-game die een update krijgt

Ook Assassin's Creed Valhalla, de meest-recente titel in de reeks van Ubisoft, kreeg deze week een update. Het betreft ook direct de laatste update voor de game die in 2020 verscheen als launchtitel voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. De game kwam ook naar PC, PlayStation 4 en Xbox One. Met de laatste update uit de weg is het voor Ubisoft tijd de aanloop richting de release van Assassin's Creed Mirage te maken. Die game verschijnt ergens later dit jaar.