Nintendo-baas: “Switch 2 geruchten kloppen helemaal niet”

News
woensdag, 08 november 2023 om 10:30
20211005 switcholed8f1633465772
Er gaan steeds meer geruchten over de opvolger van de Nintendo Switch. Maar die geruchten kloppen niet, laat Nintendo-baas Shuntaro Furukawa weten aan investeerders. Hij ontkent in het bijzonder dat de console is getoond tijdens gamescom, meldt Mainichi.
Niet al te lang na gamescom kwamen er ineens veel berichten over waar de Switch 2">Nintendo Switch 2 toe in staat was. Nintendo zou achter gesloten deuren het één en ander hebben laten zien aan belangrijke partners tijdens gamescom 2023. De Switch 2 zou bijvoorbeeld 4K-beelden kunnen tonen dankzij DLSS en zou zelfs een indrukwekkende Unreal Engine 5 demo kunnen draaien.
Veel van deze informatie kwam van verschillende bronnen en lijkt daarmee vrij aannemelijk. Maar die geruchten zijn “niet accuraat”, volgens Nintendo-baas Shuntaro Furukawa. Ook ontkent hij dat de console in 2022 al aan specifieke software makers is getoond, schijnbaar als reactie op Bobby Koticks beweringen dat hij de Switch 2 heeft gezien.
Furukawa richt zijn pijlen ook op geruchten dat de Switch 2 een tweede afneembaar scherm krijgt. Die ontstonden toen een patent voor zo’n concept onlangs publiek beschikbaar werd. Een publiek patent is alleen zelden representatief voor een product dat nog niet is onthuld en dat benadrukt Furukawa ook aan investeerders.

Switch 2 ontkenning kan zelf juist onwaar zijn

Dat Nintendo deze geruchten ontkent, hoeft niet te betekenen dat ze niet waar zijn. Nintendo heeft in het verleden vaker dingen ontkend die niet veel later waar bleken te zijn. Ooit zei het bedrijf bijvoorbeeld dat er geen nieuwe variant van de 3DS op komst was, om een dag later de 3DS XL te onthullen. Het bedrijf liegt liever tegen investeerders dan dat het de controle verliest over wanneer iets onthuld wordt.