Nintendo werkt officieel aan een live-action The Legend of Zelda-film

News
woensdag, 08 november 2023 om 10:00
zelda tears of the kingdom artf1663164801
Er gingen al geruchten, maar nu is het officieel bevestigd door niemand minder dan Shigeru Miyamoto: Nintendo werkt officieel aan een live-action The Legend of Zelda-film.
Met de release van The Super Mario Bros. Movie is Nintendo in de filmwereld gestapt en dat heeft duidelijk veel succes. De film zorgde namelijk voor gigantisch veel omzet en het duurde niet lang voordat Nintendo de ommekeer maakte van een gamebedrijf naar een entertainmentbedrijf, evenals een grote rol voor animatiestudio Illumination bij Nintendo.
Er gingen daardoor ook meteen geruchten over andere filmprojecten waar het bedrijf aan werkt, waaronder The Legend of Zelda. Dat werd destijds nog keihard ontkend, maar nu blijkt dat er wel degelijk een kern van waarheid in zat. Via een persbericht heeft Nintendo namelijk officieel bekendgemaakt dat er een live-action The Legend of Zelda-film in de maak is.

Samenwerking met grote naam in Hollywood

Voor het project gaat Shigeru Miyamoto, de bedenker van The Legend of Zelda, aan de slag als producent. Dat doet de Japanner niet alleen, want hij gaat samenwerking met Avi Arad en zijn productiebedrijf. Arad is een veteraan in Hollywood en is verantwoordelijk geweest voor de oprichting van Marvel Studios en veel Marvel-films, waaronder de recente Spider-Man trilogie met Tom Holland.
Die films zijn allemaal uitgegeven door Sony Pictures en dat is ook het geval voor The Legend of Zelda-film. Sony is zelfs verantwoordelijk voor 50 procent van de financiering, de andere helft wordt voor de rekening genomen van Nintendo. De regisseur voor The Legend of Zelda-film is Wes Ball, die bekend is geworden door The Maze Runner-films.