Boze fans review-bomben verkeerde Call of Duty Modern Warfare 3

News
woensdag, 08 november 2023 om 11:00
call of duty modern warfare 3 campaignf1694768235
Spelers zijn niet bepaald blij met de campagne van Call of Duty Modern Warfare 3. Boze fans review-bomben daarom de game op Metacritic. Eén probleem: het is de verkeerde Modern Warfare 3…
Call of Duty Modern Warfare 3 komt pas aankomende vrijdag uit, maar spelers die de game in de pre-order hebben gezet kunnen al met de singleplayer campagne aan de slag. Die modus is alleen niet heel goed ontvangen. De campagne voelt volgens velen onsamenhangend aan en is vooral ook heel kort. De hele verhaallijn is uit te spelen in drie tot vier uur.
Dat is ook niet de enige kritiek die spelers hebben. De keuze van Activision bijvoorbeeld om Modern Warfare 3 te koppelen aan Call of Duty HQ heeft gezorgd voor een enorme bestandsgrootte. En naast de lengte van de campagne zijn er ook andere dingen waarom de game voelt als DLC voor Modern Warfare 2, zoals het ontbreken van een Platinum Trophy.
Door al die dingen zijn fans behoorlijk boos op Activision. Veel fans hebben daardoor besloten om de game te review-bomben op Metacritic. Eén probleem: de reviews worden geplaatst onder de verkeerde Call of Duty Modern Warfare 3. Sindsdien hebben andere fans juist positieve reviews achtergelaten om duidelijk te maken dat het gaat om de 2011-versie van Modern Warfare 3.

Gaat er iets gebeuren met de reviews?

Het is duidelijk dat de verkeerde game onder vuur ligt, waardoor het de vraag is wat er met de reviews gaat gebeuren. Marc Doyle van Metacritic heeft aan IGN aangegeven dat als er een review wordt geplaatst bij de verkeerde game, dat die review wordt bekeken en waarschijnlijk wordt weggehaald.
Op Steam is ondertussen juist het tegenovergestelde van een review-bombing aan de hand. Spelers plaatsen daar juist allemaal positieve reviews bij de 2011-versie van Call of Duty Modern Warfare 3, om duidelijk te maken dat het de superieure versie van de twee is.