Dit is waarom Max Verstappen zo langzaam reed op Silverstone

News
woensdag, 06 juli 2022 om 9:30
max verstappen f1 gp canadaf1661026607
Het leek er even op dat Max Verstappen weer aan de horizon verdween op Silverstone tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Ten minste, totdat hij ineens enorm langzaam ging rijden. Dit is de reden waarom de Nederlander zoveel snelheid verloor.
Ongeveer twee rondes nadat Max Verstappen concurrent Carlos Sainz had ingehaald, ging de Nederlander opvallend langzaam rijden over het circuit. Zelf dat de coureur dat hij last had van een lekke band, maar dat was niet het geval. Na een pitstop meldde zijn race engineer dat er een stuk carbon fiber vast zat onder zijn vloer en veel schade heeft aangericht.
Het klinkt opmerkelijk dat een stuk van een andere auto zoveel schade kan aanrichten, maar tijdens de laatste aflevering van Sport und Talk op het Oostenrijkse ServusTV is duidelijk geworden waarom. Daar was namelijk Helmut Marko van Red Bull Racing aanwezig, die vertelde dat de schade aan de vloer enorm was en zorgde voor een verlies van ongeveer twintig procent aan downforce. Dat kostte Verstappen ongeveer 1,5 tot 2 seconden per rondje.
Tijdens de uitzending werd ook een foto getoond van Verstappen in de garage van Red Bull Racing. Op de foto houdt de Nederlander lachend het stuk carbon fiber omhoog dat zoveel schade heeft aangericht. Daar blijkt dat het niet ging om een klein onderdeel, maar een behoorlijk grote plaat.
carbon fiber stuk rb18f1657092213

Weinig puntenverlies voor Verstappen

Ondanks de schade aan zijn vloer wist Verstappen wonderbaarlijk genoeg nog de zevende plek in de wacht te slepen op Silverstone. Daarvoor moest hij in de laatste bochten nog hard vechten met Mick Schumacher van Haas, waarna ze bijna zij-aan-zij over de finish reden.
Charles Leclerc, de grootste concurrent van Max Verstappen, werd ondertussen slechts vierde, dankzij een enorme strategische fout van Ferrari. Daardoor is de Monegask maar zes punten ingelopen op Verstappen en bedraagt het gat nog 43 punten tussen de twee titelkandidaten. Verstappen's teamgenoot Sergio Perez heeft het gat wel gedicht tot 34 punten met zijn tweede plaats.

Populair Nieuws