'Nieuwe Xbox wordt ontworpen door compleet ander team'

News
maandag, 12 februari 2024 om 14:30
rsz xbox201f1620805167
Microsoft zou flink ingrijpen bij Xbox. De volgende console zal naar verluidt namelijk worden ontworpen door een compleet ander team van Microsoft.
Sinds vorige week lijkt Xbox ineens in lichterlaaie te staan. De top van Microsoft is naar verluidt niet blij met de prestaties van Xbox en voert mogelijk flink wat veranderingen door. Zo zouden grote exclusives op weg zijn naar de PlayStation 5 en wordt Xbox mogelijk zelfs een volledige third party-uitgever en -ontwikkelaar.
Dat zou naar verluidt niet het enige zijn wat Microsoft heeft besloten. Nick Baker van XboxEra claimt namelijk dat Jason Ronald, de persoon die verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkelaar van de Xbox Series X en Series S, niet meer de volgende Xbox zal ontwerpen.
Het nieuwe team is wel een verrassing. De volgende Xbox zou namelijk worden ontworpen door het Surface team van Microsoft. Dat team is verantwoordelijk geweest voor de verschillende laptops van de techgigant.

Een portable Xbox?

Mogelijk zou Microsoft voor een heel specifieke reden gekozen hebben voor het Surface team. Er gaan namelijk geruchten dat er een portable Xbox wordt gemaakt, net zoals Sony naar verluidt bezig is met een opvolger van de PlayStation Vita.
Met de expertise op het gebied van laptops - en bovendien veel verschillende soorten laptops - zou het Surface team een geschikte kandidaat zijn om een goede portable Xbox af te leveren.

Populair Nieuws