Helldivers 2 wil recht op microtransactions “verdienen”

News
maandag, 12 februari 2024 om 14:00
helldivers 2f1707469282
Helldivers 2 is onlangs uitgekomen en heeft meteen veel spelers binnengesleurd op PS5 en PC. Als je wil kun je geld uitgeven aan items in de game. Maar de studio achter de game vindt dat de game het moet verdienen dat je uitgeeft aan microtransactions.
Veel online multiplayer-games zitten vandaag de dag vol met microtransactions. Vaak is de game zelfs gratis en is het verkopen van cosmetische items en wapens het hele verdienmodel. Dat kan in veel gevallen leiden tot kritiek dat een game free-to-play, maar pay-to-win is.
Veel spelers van Helldivers 2 zijn alleen juist erg te spreken over hoe de game omgaat met microtransactions. Je kunt namelijk cosmetische items en wapens kopen, maar je kunt ook in-game geld verdienen door te spelen. Wat je wel koopt met echt geld moet je evengoed in-game nog vrijspelen.
Johan Pilestedt, de CEO van Helldivers-maker Arrowhead, geeft aan dat er ook heel erg is nagedacht over de microtransactions van Helldivers 2. Games moeten volgens hem “het recht verdienen om geld te vragen”. Als mensen genoeg van jouw game houden om er geld aan uit te geven, is de optie er, maar spelers moeten zich niet gedwongen voelen.

Helldivers 2 scoort heel goed op Steam

Helldivers 2 doet het de afgelopen dagen trouwens goed qua verkopen en spelersaantallen. Vooral op Steam scoort de game opvallend goed voor een game die wordt uitgegeven door PlayStation. Dat heeft er ook mee te maken dat de game meteen bij release op Steam staat en niet, zoals andere PlayStation-games op PC, pas na maanden of jaren naar het platform wordt gebracht.

Populair Nieuws