De beste LEGO Architecture sets van het moment

Article
maandag, 12 februari 2024 om 15:00
Er zijn heel wat fictieve dingen waarvan je een LEGO-model in huis kunt halen. Maar misschien heb je juist een voorliefde voor echte architectuur, of een vakantiebestemming waar je graag aan terugdenkt. In dat geval zijn deze LEGO Architecture sets misschein iets voor jou.

Skylines

Veel steden hebben een paar heel herkenbare gebouwen. Als die hoog genoeg zijn kun je de stad er zelfs aan herkennen als je er goed zicht op hebt. Een stad die jij heel mooi vindt is misschien leuk om als skyline in huis te hebben.
Daar heeft LEGO een paar mooie sets voor. Als voorbeeld hebben we hierboven Londen gekozen, aangezien het London Eye en de Tower Bridge extra opvallend zijn vergeleken met andere sets. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld New York of Parijs.
lego statue of libertyf1707235472

Vrijheidsbeeld

Over steden en hun kenmerkende bouwwerken gesproken: het Vrijheidsbeeld is wat dat betreft bijna een cliché. Films die snel moeten laten zien dat de actie zich heeft verplaatst naar New York kiezen heel snel voor een shot van het Vrijheidsbeeld. En dat terwijl het niet eens van Amerikaanse makelij is.
Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een iconisch beeld is. We geven je dan ook geen ongelijk als je het graag op je plank wil hebben. Deze set beeldt niet alleen het standbeeld zelf uit, maar ook het even iconische gebouw dat als sokkel dient.
lego taj mahalf1707235384

Taj Mahal

Ooit was de Taj Mahal de grootste LEGO-set ooit gemaakt. Dat was niet deze set, en de set die het wel was, is inmiddels meerdere keren ingehaald. Maar het zegt natuurlijk wel iets, dat dit stukje architectuur zo mooi gevonden wordt dat er bijna 600 steentjes aan gewijd zijn.
De huidige Taj Mahal is kleiner en dus ook betaalbaarder. Ondanks dat het aantal steentjes maar ruim een derde is van de eerdere set, is het een best groot bouwwerk met verrassend veel detail. Wat ons betreft is het een prima set voor liefhebbers van de Indiase cultuur of dit mausoleum in het bijzonder.
lego himeji castlef1707235095

Kasteel Himeji

In veel oude Europese steden is een kasteel dat je kan bezoeken. Die hebben vaak wel iets bijzonders, maar toch lijken ze ook erg op elkaar. Maar gelukkig kunnen we ver over de grens kijken om mooie, voor onze ogen minder bekende architectuur te zien.
Neem bijvoorbeeld Kasteel Himeji, dat al stamt uit de veertiende eeuw, maar nog altijd fier overeind staat. Naast het kasteel zelf zijn de tuinen ook onderdeel van het model. Je hebt haast een stukje Japan in huis met deze set.
lego great pyramid piramidef1707235199

Grote Piramide van Gizeh

Mensen hebben zich door de geschiedenis heen verwonderd over de piramides in Egypte. Het is nauwelijks te geloven hoe lang ze er al staan en dat mensen meer dan 4500 jaar geleden zoiets konden neerzetten. Hoewel de vorm eigenlijk heel basaal is, is het volkomen begrijpelijk dat de piramide genoeg tot de verbeelding spreekt om een LEGO-set te worden.
Deze set beeldt de piramide uit, zoals hij er ooit uit heeft moeten zien toen hij net nieuw was en toont zelfs wat omliggende gebouwen. Als je de piramide optilt kun je hem bovendien ook in aanbouw zien. Daar zijn geen aliens bij te bekennen, maar je zou de theorie dat buitenaardse wezens verantwoordelijk waren voor de bouw van de piramides werkelijkheid kunnen laten worden als je de LEGO-set de ruimte in stuurt.

Populair Nieuws