Update - PlayStation Network storing geeft inlogproblemen

News
vrijdag, 03 maart 2023 om 9:09
playstation 5 rechtopf1604590376
Het weekend is in aantocht en voor sommigen misschien zelfs al begonnen. Een mooi moment om even te gamen dus, maar voor PlayStation-gebruikers valt dat misschien een beetje tegen. Er is momenteel namelijk een storing bij PlayStation Network.

Update - PSN storing voorbij

Het is inmiddels weer mogelijk om in te loggen op PlayStation Network. De meldingen zijn weer op een redelijk normaal niveau, en ook wij kunnen weer inloggen bij de PlayStation Store. Uiteindelijk heeft de storing 2 à 3 uur geduurd.
Oorspronkelijk bericht:
Wie in de PlayStation Store een nieuwe game wilde kopen voor het weekend, of wilde inloggen om online te spelen, kan momenteel tegen problemen aanlopen. Op Allestoringen.nl zijn er namelijk veel meldingen van een storing bij PlayStation Network, momenteel al meer dan 500. Verschillende XGN-redactieleden kunnen ook niet met succes inloggen op hun PlayStation-account.
In eerste instantie lijkt het hele inlogproces goed te verlopen. Je gebruikersnaam en wachtwoord worden geaccepteerd, je krijgt een code voor tweestaps-verificatie en mogelijk moet je nog bewijzen dat je geen robot bent. Maar als je de stappen eenmaal bent doorlopen, wordt je niet daadwerkelijk herkend als ingelogd. De knop voor aanmelden staat nog in beeld waar nu je profiel zichtbaar zou moeten zijn en het is onmogelijk om iets toe te voegen aan je winkelmandje.

Wanneer kunnen PS5 en PS4 gebruikers weer inloggen op PSN?

Er zijn heel wat functies waarvoor je moet kunnen inloggen bij PSN. Als je uitgelogd bent kun je bijvoorbeeld geen games kopen, niet online spelen en zelfs niet op je eigen profiel gamen op een console. Een aantal van die mogelijke problemen zijn hopelijk te omzeilen als je permanent ben ingelogd op een console, maar het mag gezegd worden dat een PSN-storing veel roet in het eten kan gooien.
Helaas is er momenteel geen enkele indicatie van hoe de storing gaat verlopen. De meldigen nemen in ieder geval nog niet af, wat zou kunnen betekenen dat het nog even gaat duren voor alles weer werkt. Anderzijds zijn storingen soms vrij plotseling voorbij. Het blijft altijd zinvol om gewoon later nog eens te proberen om in te loggen.
Dit bericht is bijgewerkt op 3 maart 2023.

Populair Nieuws