Dit heeft Disney+ in 2024 zoal voor Star Wars-fans

Article
dinsdag, 23 april 2024 om 22:00
Er begint langzaam wat tekening te komen in de toekomst van Star Wars in de bioscoop. Maar de komende twee jaar blijft Disney+ de belangrijkste manier om nieuwe Star Wars-projecten te kijken. Dit is wat je zoal kunt verwachten.

Tales of the Empire

In 2022 kregen fans een kleine traktatie genaamd Tales of the Jedi. De serie liet eerder ongeziene momenten uit de levens van Ahsoka Tano en Count Dooku zien. Dit jaar is er weer zo’n serie, maar dan niet over de Jedi.
In plaats daarvan volgen we Morgan Elsbeth (uit The Mandalorian en Ahsoka) en Barriss Offee (uit The Clone Wars). Zij bewandelen een duister pad in Tales of the Empire. De serie verschijnt al snel, namelijk op 4 mei, ook wel bekend als May the Fourth.

The Acolyte

De afgelopen jaren hebben lezers een heel nieuw Star Wars-tijdperk tot zich kunnen nemen in de vorm van The High Republic. Buiten de boeken en comics hadden deze hoogtijdagen van de Republic en de Jedi ook al een rol in Star Wars Jedi: Survivor. Nu komt er ook een serie die zich afspeelt in dit tijdperk.
Deze heet The Acolyte en is een soort thriller waarin de Jedi te maken krijgen met een duister personage. Dat personage is bovendien de hoofdpersoon van de serie, dus we krijgen een zeldzaam geval van een Star Wars-serie die verteld wordt vanuit het perspectief van een schurk. De serie is te zien vanaf 4 juni.

Skeleton Crew

Skeleton Crew moet dit jaar nog verschijnen, maar het is een wat mysterieuze serie. Hij speelt zich af in hetzelfde tijdperk als The Mandalorian en heeft hoofdrollen voor kinderen en Jude Law. De serie wordt wel vergeleken met Stranger Things.
Waar de serie verder over gaat is alleen een groot raadsel. Opvallend is wel dat de serie eigenlijk eind vorig jaar uit had moeten komen. Door de Hollywood-stakingen kwam er uitstel, maar niet een paar maanden zoals veel andere series. De serie is een heel jaar opgeschoven, wat doet vermoeden dat Lucasfilm hem graag in een bepaalde tijd van het jaar uit wil hebben. Wellicht is het een verhaal dat goed past bij de feestdagen?

Andor seizoen 2

Als je vroeg wat de beste Star Wars was die onder Disney was gemaakt, kreeg je lange tijd van veel mensen Rogue One als antwoord. Maar die film is mogelijk van zijn troon gestoten door de prequel-serie over Cassian Andor. Het eerste seizoen van de serie kreeg eigenlijk niets dan lof over zich uitgestort.
Het tweede en meteen laatste seizoen is nu in productie. Net als Skeleton Crew is het uitgesteld door de stakingen van vorig jaar. De release stond gepland voor 2024, maar valt nu ergens in 2025.

Ahsoka seizoen 2

Ahsoka werd oorspronkelijk aangekondigd als limited series. Dat betekent normaal gesproken één siezoen, waarna het klaar is. Maar Ahsoka was na dat ene seizoen duidelijk niet klaar. Lucasfilm hield het even spannend of er een tweede seizoen zou komen, maar dat is inmiddels aangekondigd.
Het einde van seizoen 1 riep de nodige vragen op, met name onder fans die bekend waren met The Clone Wars en Rebels. Maar afgezien van waar het verhaal heengaat, is er nog een vraag die fans bezighoudt: wat wordt er gedaan met het personage van de overleden Ray Stevenson? Momenteel is er praktisch niets bekend over seizoen 2, dus antwoorden op die vragen laten waarschijnlijk nog even op zich wachten.

A Droid Story

Om heel eerlijk te zijn weten we niet of deze serie er daadwerkelijk nog gaat komen. Hij werd een aantal jaren geleden tijdens een grote presentatie aangekondigd. Maar het is nu al meer dan drie jaar angstwekkend stil.
Als A Droid Story er nog komt, heeft de serie rollen voor R2-D2 en C-3PO. Maar gezien het gebrek aan informatie kan het zomaar zijn dat de serie stilletjes is geannuleerd.