Dit is de meest gewilde PS5 game van het moment

News
dinsdag, 07 mei 2024 om 13:00
stellar blade fight
De PlayStation 5 heeft een sterk aanbod van games, met grote en langlopende franchises. Maar deze nieuwe IP is juist de meest gewilde PS5 game van het moment.
Het is voor uitgevers en studio’s tegenwoordig riskant om een nieuwe IP te lanceren. Het wordt namelijk steeds duurder om games te ontwikkelen, laat staan om vervolgens ook nog eens het publiek op de hoogte te brengen van de nieuwe game. Iedereen weet bijvoorbeeld wel wanneer de volgende Call of Duty, God of War of EA Sports FC eraan komt, maar dat geldt niet voor een gloednieuwe franchise.
Wat dat betreft kunnen Shift Up Corporation en Sony zichzelf gelukkig prijzen. Met Stellar Blade hebben de ontwikkelaar en uitgever een nieuwe IP gelanceerd en met veel succes. Momenteel is het namelijk de meeste gewilde PS5 game op Bol en ook in de PlayStation Store is het één van de populairste games.
Stellar Blade - PS5 Image
Stellar Blade - PS5
EUR74.99
Op voorraad
Koop op bol.
Stellar Blade kreeg voor release veel aandacht vanwege het uiterlijk van protagonist Eve. Maar de game staat ook als een huis als het aankomt op gameplay.

Een feest voor het oog

In Stellar Blade moeten spelers het opnemen tegen het alienras Naytiba. Zij hebben de Aarde overgenomen en het is aan Eve en een handjevol andere overlevenden - waaronder Adam - om de planeet te verlossen van de aliens en de mensheid te redden. En daarbij komen natuurlijk veel gevechten kijken, zoals je waarschijnlijk al had verwacht.
Onze Chris gaf Stellar Blade een welverdiende 9 in zijn review. Dit had hij te zeggen over de game.

“Het valt niet te ontkennen dat Stellar Blade ziet er prachtig uitziet. De personages, omgevingen en gevechten zijn een feest voor het oog. De vele gevechten met de diverse Naytiba zijn veel meer dan wat simpel hack-and-slash werk, maar vergen anticipatie en snelle reacties van de spelers.”

- Chris Boers