Nieuwe Star Wars serie neemt een onverwachte wending

News
maandag, 18 september 2023 om 16:30
lando calrissian solo a star wars storyf1690533193
Al een paar jaar geleden is een Star Wars serie aangekondigd rondom Lando Calrissian. Volgens LucasFilm ligt de situatie nu alleen iets anders, want het wordt ineens een film.
Sinds de Star Wars-franchise in handen is van Disney, is het mediabedrijf bezig om meer verhalen te vertellen in het universum. Daarbij wordt ook de focus gelegd op karakters die niet de achternaam Skywalker hebben. Denk bijvoorbeeld aan het vorig jaar verschenen Andor. In dezelfde trend werd in 2020 een serie aangekondigd met Lando Calrissian in de hoofdrol.
Lange tijd was het alleen stil rondom het project, totdat werd gemeld dat Donald Glover (die Lando speelde in Solo: A Star Wars Story) en zijn Stephen Glover het schrijfwerk hebben overgenomen. Laatstgenoemde maakte het nieuws officieel, toen hij over het project vertelde in de Pablo Torre Finds Out podcast.
Glover maakte daarnaast ook iets anders bekend, namelijk dat het geen serie meer is, maar een film. Dat nieuws heeft LucasFilm daarna officieel bevestigd aan Variety.

“Het is niet eens een show. Het idee is nu om er een film van te maken. Door de staking is het een beetje zoals het Telefoonspel met alle informatie die wordt gegeven.”

Terugkeer van een oudgediende?

Nu Donald Glover aan het project is verbonden, lijkt het vrijwel zeker dat de acteur ook weer Lando Calrissian gaat spelen, ondanks dat het nog niet officieel is bevestigd. Maar daarnaast kan er mogelijk ook een andere acteur komen voor de rol.
Billy Dee Williams, die de rol van de smokkelaar speelde in de originele films en in de sequels, teasde namelijk via Twitter dat er binnenkort iets ‘magnifieks’ staat te gebeuren. Het kan dus goed zijn dat hij een oudere versie van Lando gaat spelen in de film.

Populair Nieuws