Sergio Ramos schittert na 18 jaar weer voor Sevilla FC

News
maandag, 18 september 2023 om 17:00
schermafbeelding 2023 09 18 om 135051f1695037885
Sevilla FC heeft dan eindelijk zijn allereerste overwinning van het huidige seizoen behaald. Ondanks een lastige start in de competitie wist de Europa League-winnaar op zondag met een erg magere 1-0 te zegevieren ten opzichte van degradatiekandidaat UD Las Palmas. In het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion zagen de fans hoe de teruggekeerde Sergio Ramos (inmiddels alweer 37 jaar oud) meteen een cruciale rol speelde.
Voor Sergio Ramos was het een onvergetelijke avond. De ervaren centrale verdediger besloot geen nieuw contract te tekenen bij Paris Saint-Germain en koos in plaats daarvan voor een terugkeer naar zijn oude liefde Sevilla. Deze zomer sloeg Ramos lucratieve aanbiedingen uit zowel Turkije als Saudi-Arabië af. Maar liefst achttien jaar na zijn laatste optreden voor de club genoot de Spaanse recordinternational zijn terugkeer in het Sevilla-shirt en maakte, zoals van ouds, een hele sterk indruk in de verdediging.

Succesvolle periode bij Real Madrid

Ramos nam in 2005, toen nog op de positie van rechtsback, afscheid van zijn jeugdliefde Sevilla FC om zich aan te sluiten bij Real Madrid. In een periode van zestien jaar speelde hij voor het Madrileense team, waarin hij uitgroeide tot een echte icoon van de club en bijna alles won wat er te winnen viel (waaronder viermaal de Champions League met Real Madrid en het Europees- en wereldkampioenschap voetbal met de Spaanse ploeg).
Na een kort avontuur in Parijs is de, nu inmiddels, centrale verdediger nu weer terug bij Sevilla. Deze woensdag begint Sevilla ook aan de groepsfase van de Champions League tegen RC Lens (dat het ook slecht doet in de nationale competitie). Vorig seizoen eindigde Sevilla FC slechts twaalfde in La Liga, maar wist daarentegen wel de Europa League te winnen.

Populair Nieuws