Donald Glover gaat script nieuwe Star Wars serie schrijven

News
vrijdag, 28 juli 2023 om 11:30
lando calrissian solo a star wars storyf1690533193
Het lijkt erop dat Donald Glover niet alleen de jonge versie van Lando Calrissian gaat spelen. De acteur gaat naar verluidt ook het script voor de nieuwe Star Wars serie schrijven.
Sinds Disney de rechten voor Star Wars heeft overgenomen, heeft het bedrijf veel gedaan om de achtergrondverhalen van bekende personages uit te breiden. Zo is er een serie verschenen over Obi-Wan Kenobi en Boba Fett en is de jeugd van Han Solo belicht in Solo: A Star Wars Story. In laatstgenoemde film verscheen ook Donald Glover als een jonge Lando Calrissian.
De charmante smokkelaar zou ook zijn eigen serie krijgen, maar er was al een lange tijd onduidelijkheid over het project. Schrijver Justin Simien heeft recent laten weten dat hij al lang niks meer over de serie heeft gehoord. Maar volgens Above the Line is daar een reden voor.
De publicatie meldt namelijk dat Simien vervangen is door Donald Glover en zijn broer Stephen. De broers zullen de Lando-serie verder schrijven. Disney zou de Donald en Stephen Glover hebben gevraagd, nadat Simien zich meer ging focussen op zijn regiewerk voor Haunted Mansion.
De verandering zou al zijn goedgekeurd een paar maanden geleden, maar het project ligt momenteel wel stil door de staking van de WGA in Hollywood.

Ervaring van de Glover broers

Door het aanstellen van Glover als schrijver, lijkt het ook vrijwel zeker dat de acteur terugkeert als de titelfiguur in de serie. Het is niet de eerste keer dat Glover die twee functies combineert, want hij schreef en speelde als eerder in zijn eigen bekroonde serie Atlanta. Ook Stephen Glover schreef mee aan die show.

Populair Nieuws