Nieuwe Snapchat functie biedt hulp bij psychische problemen

News
dinsdag, 23 maart 2021 om 17:30
here for youf1616491005
Tijdens coronatijd ervaren jongeren steeds meer psychische problemen. Dit kan eenzaamheid zijn, maar ook bijvoorbeeld angst en depressie. Snap Inc. lanceert in samenwerking met MIND Young een nieuwe Snapchat functie dat allerlei soorten ondersteuning biedt voor Snapchatters die hulp nodig hebben.
COVID-19 heeft het leven van iedereen flink aangetast, vooral bij jongeren. Doordat zij niet elke dag meer naar school kunnen gaan en minder met vrienden kunnen afspreken, worden de psychische klachten bij hen steeds groter.

De nieuwe Snapchat functie

De nieuwe Snapchat functie, die hulp biedt bij psychische problemen onder jonge Snapchatters, heet Here For You en is sinds vandaag beschikbaar in Nederland. Deze functie werd eerder al gelanceerd in andere landen.
Here For You biedt hulpmiddelen in de vorm van video’s aan jongeren om hen te helpen met verschillende psychische problemen. Zo kan je in Snapchat zoeken naar onderwerpen zoals ‘stress’, ‘depressie’ of andere psychische klachten en kom je uit bij verschillende MIND Young video’s. Iedere video begint met een jong persoon die een bepaald probleem beschrijft en verschillende tips geeft om jou daarbij te helpen of de problemen bij andere mensen te herkennen. Uiteindelijk verwijzen de Snapchat video’s door naar de website van MIND. Hier kun je ook terecht voor meer hulp bij psychische klachten.
snapchat 4f1616491251

Samenwerkingen voor de nieuwe functie

Snapchat heeft voor de nieuwe Here For You functie samengewerkt met Young Minds. In het Verenigd Koninkrijk met The Samaritans en de Diana Award en in de VS met onder andere Active Minds, Because of You, Crisis Text Line en Seize the Awkward.
Doordat de video’s gemaakt zijn door jongeren, zien jonge mensen dat hun persoonlijke problemen niet zo gek zijn als ze dachten en overal hulp kunnen krijgen, als ze het maar vragen.