Snapchat stopt Donald Trumps content te promoten

News
vrijdag, 05 juni 2020 om 9:00
snapchat 4f1616491251
Het Snapchat-account van Donald Trump zal niet meer gepromoot worden in de ‘Discover’ tab van de app. Snapchat’s moederbedrijf Snap heeft dat besloten nadat Trump enkele tweets plaatste die volgens Snap geweld tegen demonstranten promootten. Trumps account is niet verwijderd en kan nog gevonden worden via Snapchats zoekfunctie.
Op Snapchats ‘Discover’ tab brengt de app posts van onder andere beroemdheden, influencers en politici onder de aandacht. Donald Trump viel daar tot dusver onder, maar Snap zegt nu geen stemmen te willen versterken die aanzetten tot rassengeweld en onrecht. Dit is met name een reactie op Trumps verschillende tweets waarin hij harde en vaak gewelddadige maatregelen belooft tegen demonstranten.
Hoewel het tweets waren die de aanleiding vormden voor Trumps ban uit de Discover-functie, maakt dat voor Snap niet uit. In een bericht aan werknemers liet Snap CEO Evan Spiegel weten dat Snapchat geen berichten kan promoten van individuen die aanzetten tot rassengeweld. Of dat op Snapchat gebeurt of elders maakt voor het bedrijf niet uit.
Wat er te zien is onder Discover wordt door Snapchat zelf bepaald en het bedrijf wil daarmee een positieve invloed uitoefenen. Donald Trump en andere controversiële figuren mogen hun account behouden en binnen de richtlijnen van Snapchat blijven posten, maar hun content wordt niet langer gepromoot.

Reactie vanuit de Trump-campagne

Uiteraard valt de beslissing niet overal in goede aarde. De Trump-campagne beschuldigt Snap ervan de presidentsverkiezingen van dit jaar te willen beïnvloeden. Snap zou Biden promoten en Trump onderdrukken, wat volgens de woordvoerders van Trump een illegaal gebruik van Snaps financiering zou zijn.