Zo overleef je een tweede corona lockdown!

Article
maandag, 14 december 2020 om 16:00
chernobyl review 4f1571346400
Met de stijgende cijfers van geïnfecteerden in Nederland moeten we rekening gaan houden met een tweede corona lockdown. Op deze manier zal je je niet vervelen wanneer vermaak moet zoeken in je eigen huis.

Eindeloos vermaak met streamingdiensten

Een perfecte manier om je thuis te vermaken zijn natuurlijk de vele streamingdiensten die er vandaag de dag zijn te vinden. Neem één of meerdere abonnementen op Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ of Ziggo Movies & Series XL en de corona lockdown zal even snel voorbij zijn als die gekomen is. Of je kan natuurlijk ook een goold, old box in huis halen met een reeks films of seizoenen van een serie.
Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben streamingdiensten er bovendien alles aan gedaan om nieuwe klanten te trekken. Zo heeft Netflix dit jaar al vele nieuwe series geïntroduceerd - denk aan Tiger King, Snowpiercer en White Lines - en Amazon Prime Video richt zich juist op een zeer aantrekkelijke prijs. Voor 3 euro per maand heb je al toegang tot alle content op de dienst.
the witcher 3 wild huntf1579116110

Lange games om je in te verliezen

Een andere manier om je goed en lang te vermaken in huis zijn natuurlijk games. En dan hebben we het met name over titels waar je vele uren in kan steken. Een goed voorbeeld daarvan is natuurlijk een MMO, zoals World of Warcraft of The Elder Scrolls Online. Na de corona lockdown moet je vervolgens alleen wel van je gloednieuwe verslaving afkicken.
Een ander genre dat ideaal is om de corona lockdown mee door te komen zijn RPG’s of andere open wereld avonturen. Een meeslepend verhaal als Cyberpunk 2077 of Assassin’s Creed: Valhalla laat je al snel de tijd vergeten en voordat je het weet ben je zelfs vergeten dat de wereld in de greep wordt gehouden door het coronavirus.
microsoft teams appf1614780174

Videobellen met vrienden en familie

Hoewel er veel manieren zijn om je thuis te vermaken, is één van de grootste nadelen van een tweede corona lockdown dat je plotseling niet meer bij je vrienden kan afspreken. En als er iets is wat een mens nodig heeft, dan is het sociaal contact met je vrienden en familie.
Gelukkig zijn er sinds de uitbraak van het coronavirus veel nieuwe videodiensten uitgekomen of zijn bestaande programma’s flink uitgebreid. Denk daarbij aan het welbekende Zoom of Microsoft Teams, waarmee enorme groepen tegelijkertijd met elkaar kunnen videobellen. Wil je daarnaast een avondje casual met je vrienden praten en spelletjes spelen, dan is Houseparty de perfecte uitkomst. Op die manier kan je toch nog afspreken met je vrienden, er zit alleen een scherm tussen.
screenshot 2020 08 21 at 120716f1598004478

Om tafel voor een bordspel

Als je met je familie thuis bent opgesloten door een tweede corona lockdown, kan dat ook een mooie kans zijn. Vandaag de dag verslechtert namelijk steeds meer het contact tussen gezinsleden in veel huishoudens. Met een lockdown kan je de band weer goed opbouwen.
Een ideale manier daarvoor zijn bordspellen. Je kan tegen elkaar strijden in klassieke bordspellen als Catan of één van de vele variaties van Monopoly, maar er zijn ook veel spellen die juist samenwerken belonen. In die co-op games is het bedoeling om te winnen van het spel of een willekeurig aangewezen tegenstander, zoals in Betrayal at the House of the Hill. De keuze is dus aan jou hoe je een gezellig avondje wil doorbrengen, want de mogelijkheden zijn eindeloos.
reading reader kindle female 76942f1589540135

Lees een goed boek

Een perfecte manier om je thuis te vermaken en lekker te ontspannen is er één die voor velen als ouderwets wordt gezien: het lezen van een goed boek. Het medium is zeker nog niet vergeten en elk jaar blijven er ware pareltjes uitkomen. Dat laatste is alleen niet waar als het gaat om een zekere George R.R, Martin…
Heb je alleen geen zin om een zwaar boek mee te zeulen of heb je geen ruimte voor een grote boekenkast, dan kan je ook de overstap maken naar een e-reader. Met een kleine investering kan je vervolgens boeken direct downloaden uit digitale winkels en ze lezen op een compacte tablet. In tegenstelling tot een normale smartphone en iPad zal je geen last van je ogen krijgen, want met een e-ink display lijkt het net alsof je een normaal boek aan het lezen bent. Met je hele literaire wereld aan je voeten zal je je voorlopig zeker niet hoeven te vervelen tijdens een tweede corona lockdown.
Dit artikel is op 14 december 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws