Microsoft wil Discord kopen voor gigantisch bedrag

  Met de aankoop van Bethesda heeft Microsoft al aangetoond dat het meer wil investeren in gaming. Nu lijkt de techgigant die lijn verder door te willen trekken door Discord te kopen voor een gigantisch bedrag.

  Discord

  Als je dacht dat 7,5 miljard dollar voor Bethesda al een gigantisch bedrag was, dan heeft Microsoft nog een flinke verrassing voor je. Volgens insiders heeft de techgigant namelijk een bod van 10 miljard dollar uitgebracht op chatdienst Discord. Het lijkt erop dat Microsoft in ieder geval geen geld tekort komt als ze een dusdanig gigantisch bedrag aan kunnen bieden voor Discord.

  Wat Microsoft precies wil doen met de chatdienst is nog niet bekend, maar de techgigant zal waarschijnlijk de premium functies van Discord Nitro willen aanbieden via de Xbox Game Pass. Hierdoor zal de Xbox Game Pass dan nog meer waarde bieden dan het nu al doet. Het zou in dat opzicht dus een logische zet zijn van Microsoft om zo ook meer abbonementen op de Xbox Game Pass te verkopen.

  Discord kopen

  Microsoft moet alleen wel oppassen voor andere kapers op de kust, want de techgigant is niet de enige partij met interesse voor Discord. Volgens verschillende mensen die betrokken zijn bij de verkoop van de chatdienst zijn namelijk ook Amazon en Epic Games geïnteresseerd in Discord. Daarnaast is de chatdienst ook nog aan het overwegen om gewoon de beurs op te gaan.

  We zullen dus nog even afwachten wat er precies gaat gebeuren, maar het lijkt erop dat Microsoft echt heel erg graag wil investeren in gaming. Als dat nog niet duidelijk was uit de uitstekende waarde van de Xbox Game Pass, dan mocht het eigenlijk wel duidelijk zijn uit het feit dat Microsoft een best wel goede next-gen console heeft gebouwd voor een redelijke prijs. Eén ding is zeker, Microsoft wil domineren.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.