Netflix test nieuwe functie om account delen te beperken

News
vrijdag, 12 maart 2021 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix is nog steeds de grootste streamingdienst die er bestaat. De dienst heeft de basis gelegd voor de talloze andere streamingdiensten die nu steeds populairder worden. Toch gaat Netflix veel gebruikers wereldwijd plagen. Zo wordt er een nieuwe functie getest tegen account delen, waardoor mensen die een account gebruiken van iemand anders moeten verifiëren dat ze het account ook echt mogen gebruiken. Hoe gaat dit in de lange termijn eruit zien?

Hoe de account beperking functie werkt

Netflix is donderdag begonnen met de nieuwe test. Zo krijg je een notificatie, als je de app opent, dat je moet bewijzen dat je bij de Netflix-eigenaar woont. Dit kun je bewijzen door een een sms-bericht of een e-mail naar de eigenaar te sturen. Ook kun je de verificatie later doen, maar deze melding komt echter elke keer terug als je de app opent. Als je het te lang links laat liggen ben je verplicht een nieuw account aan te maken.
Netflix test de nieuwe account beperking functie omdat veel eigenaren hun account delen met vrienden of kennissen. Zolang dit goed is, is er niks aan de hand. Maar een woordvoerder van Netflix zegt tegen persbureau Reuters dat deze test gemaakt wordt om er zeker van te zijn dat mensen die een account van iemand anders gebruiken, daar ook echt toestemming voor hebben.

Wanneer komt de functie uit?

Netflix test constant nieuwe functies en updates. De nieuwe functie om het delen van accounts te beperken valt daar dus ook onder. Toch benadrukt de streamingdienst dat het nu nog in een testfase zit en ze niet zeker weten of de verificatie functie ook echt wereldwijd wordt uitgerold. Deel je je account met vrienden of familie, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken.