Nieuwe PS5 update zorgt voor installatie juiste gameversie

News
woensdag, 03 februari 2021 om 17:00
playstation 5 thumbf1624433855
Gelukkige eigenaren van de PS5 hadden sinds launch problemen dat de console de PS4-versie van bepaalde games installeerde. Met de nieuwe PS5 update wordt de juiste gameversie wel direct geïnstalleerd.
Voor veel eigenaren van de PS5 was het nog een doorn in het oog dat de felbegeerde console de PS4-versie van een game downloadde waar een PS5-versie beschikbaar van was. Met firmware update 20.02-02.50.00 is dat gelukkig een probleem dat nu tot het verleden behoort. Vanaf nu zal de console gewoon de best mogelijke gameversie automatisch downloaden, dus hoef je er niet meer omheen te werken door in de menu's te duiken.
Naast het installeren van de juiste gameversie zorgt de nieuwe PS5 update ook voor betere prestaties van het systeem. Wat dat concreet inhoudt is niet bekend, maar het klinkt in ieder geval wel interessant, want wie wil nou niet een beter presterende PS5? Ook kan je nu videoclips selecteren en bewerken met Share Factory in je mediagalerij, hiervoor was eerder ook nog een omweg nodig.
dualsense ps5f1603819788

Razend succes

Ondanks de kleine probleempjes die dus nog te vinden zijn op de PS5, is de console een gigantisch succes. Zo zijn we te weten gekomen dat Sony in 2020 alleen al 4,5 miljoen consoles over de toonbank wist te schuiven. Dan hebben we het nog niet eens over de hoeveelheid mensen die nog op wachtlijsten staan om een PS5 te bestellen, in Japan liep het eerder deze week zelfs nog uit de hand toen een winkel 300 nieuwe PS5's binnen kreeg.

Populair Nieuws