Rellen bij PS5 verkoop in Japan

  Ontzettend veel gamers proberen tevergeefs een Playstation 5 te bemachten in deze lastige tijden. Het leveringstekort is voor veel liefhebbers een doorn in het oog. Dat is niet alleen hier zo, in Japan begint het ondertussen uit de hand te lopen in de vorm van rellen.

  Sony

  Dat het lastig is om een PS5 te bemachtigen mag inmiddels wel duidelijk zijn. Na alle ellende die we hier al gehad hebben met gecancelde pre-orders en gigantische tekorten in de voorraad zou je bijna denken dat het niet erger kan. Toch is er in Japan een flink chaotische situatie in de vorm van rellen ontstaan in een winkel waar ze de PS5 eindelijk weer op voorraad hadden.

  De winkel in kwestie had 300 PlayStation 5 exemplaren ontvangen en deelde kaartjes uit aan mensen waarmee ze vervolgens een PS5 konden bemachtigen. Nu was de opkomst wat groter dan verwacht en werd er flink wat gedrongen om één van deze kaartjes te bemachtigen. Als je de beelden ziet zou je bijna denken dat het coronavirus niet meer bestaat, maar helaas is het nog steeds de realiteit dat het virus in de lucht hangt, ook in Japan.

  Verkoop is stopgezet

  Vanwege de rellen heeft de winkel besloten geen kaartjes voor een PS5 meer uit te delen. De menigte begon namelijk ook tegen het personeel en de kassa's op te drukken om de felbegeerde console te bemachtigen. De winkel in Akihabara zal gaan kijken hoe ze dit probleem de volgende keer kunnen voorkomen. Dit soort chaos is namelijk niet heel fijn als er een noodtoestand geldt vanwege een gevaarlijk virus.

  De PS5 lijkt inmiddels het meest begeerde object in de wereld te zijn, hopelijk komt er binnenkort weer veel voorraad beschikbaar. Toch lijkt het vergeefse hoop als we de laatste berichten mogen geloven.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.