Nieuwe PS5 update brengt veel veranderingen en nieuwe functies

News
donderdag, 14 april 2022 om 10:00
ps5 controllerf1592919068
Eigenaren van een PlayStation 5 kunnen vandaag weer een nieuwe update binnenhalen. Sony heeft namelijk een nieuwe PS5 update uitgebracht, die veel veranderingen met zich meebrengt.
Zoals het geval is geweest met veel eerdere PS5 firmware updates, doet Sony weer lekker geheim over de nieuwste patch. Volgens de uitgever zorgt update 22.01-05.02.00 er namelijk voor dat de ‘systeemprestaties van de PlayStation 5 worden verbeterd’. Wat de update precies allemaal aanpast, dat is niet duidelijk.
Maar de update die eigenaren van een PS5 nu kunnen downloaden is meer dan één patch, de update is namelijk tweevoudig. De andere PS5 update, 22.01-05.00.00 brengt namelijk veel veranderingen met zich mee, zo valt te lezen in de patch notes.

Wat voegt de PS5 update allemaal toe?

Zo is Game Base vanaf nu verdeeld in drie verschillende tabjes, namelijk Friends, Parties en Messages. Als je je afvraagt wat Parties precies zijn, dat zijn voice chats, want Sony heeft met de patch de naam aangepast. Met de update is het nu ook mogelijk om een open party of closed party te beginnen, waarbij in een closed party alleen mensen kunnen komen die je zelf hebt uitgenodigd.
Sony heeft ook het zoeken en afwijzen van vrienden wat makkelijker gemaakt. Zo kan je het zoeken van vrienden en friend requests nu vinden onder het tabje Friends. Bij friend requests is nu een Decline-knop toegevoegd als je diegene niet als vriend in je lijst wil hebben.
Om de PlayStation 5 zo toegankelijk mogelijk te maken, heeft Sony ook een aantal accessibility opties toegevoegd. Zo heeft de screen reader zes nieuwe talen erbij gekregen, waaronder Nederlands. Daarnaast kan je je PS5 nu besturen met je stem, mits je de optie inschakelt, door eerst ‘Hey, PlayStation!’ te roepen. Die functie werd al eerder dit jaar getest onder bepaalde gebruikers.

Populair Nieuws