PS5 krijgt spraakcommando's erbij via update

News
woensdag, 09 februari 2022 om 9:30
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Binnenkort is het mogelijk om je PS5 zonder te controller te besturen, door simpelweg te praten tegen je PlayStation. Sony heeft namelijk een betatest uitgerold voor spraakcommando’s.
Kijk er niet raar van op als je in de nabije toekomst spelers ineens ‘Hey, PlayStation!’ tegen hun console hoort roepen. Voor de PlayStation 5 is Sony namelijk van start gegaan met een betatest om spraakcommando’s voor de consoles uit te testen. Dat heeft de uitgever bekendgemaakt in een blogpost. In Nederland kunnen we alleen niet deelnemen aan de test, want vooralsnog is alles gelimiteerd tot de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
Met de spraakcommando’s zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld games op te starten en media aan te sturen. Wil je bijvoorbeeld een nummer skippen op Spotify of je film op Netflix op pauze zetten, dan kan je dat dus zeggen tegen je PS5. Daarvoor moet je dus wel eerst de zin ‘Hey, PlayStation’ gebruiken om de console te laten luisteren naar spraakcommando’s, net zoals dat bijvoorbeeld werkt met Google Assistent.

Niet de enige nieuwe feature voor PS5

Naast de spraakcommando’s komt Sony met nog meer handige features voor haar next-gen console, maar ook voor de PS4. Na feedback van spelers worden namelijk Open Parties geïntroduceerd, naast de normale Parties - die nu Closed Parties heten. In Open Parties kunnen vrienden van de deelnemers zichzelf toevoegen aan de chat, zonder dat ze daarvoor een uitnodiging nodig hebben.
Daarnaast komt Sony met een aantal nieuwe UI-features voor de PS5. Zo is het mogelijk om vijf games en apps naar keuze vast te zetten op de Home-pagina en wordt het aantal apps dat te zien is op Home verhoogd naar veertien. Daarnaast kan je via de zoekfunctie filteren op genre, zodat je makkelijker kan zoeken in je game-collectie.