Langverwacht vervolg op Constantine wacht alleen nog op groen licht

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 11:30
constantinef1698743049
Regisseur Francis Lawrence heeft onlangs een update gegeven over de status van Constantine 2, het langverwachte vervolg op de DC-verfilming uit 2005. Komt de film er dan eindelijk aan?
Hoewel een verhaal voor de film klaarligt, is het wachten op het groene licht om de productie daadwerkelijk te starten. Dat meldt Variety. Het oorspronkelijke deel met Keanu Reeves in de hoofdrol bracht meer dan 200 miljoen dollar op en presenteerde Reeves als de demonenbestrijdende John Constantine, gebaseerd op de Hellblazer-strips.
De verwachting is dat Reeves zal terugkeren voor de hoofdrol, met Lawrence als regisseur en Akiva Goldsman als scriptschrijver. Hoewel het verhaal al duidelijk is voor het vervolg, heeft Goldsman het script nog niet aangepakt vanwege zijn prioriteit bij het vervolg op I Am Legend met Will Smith. Tijdens een recente update gaf Lawrence aan dat Constantine 2 vertraging heeft opgelopen door obstakels zoals een schrijversstaking en dergelijken.
Het team - bestaande uit Keanu Reeves, Akiva Goldsman en Lawrence - heeft al gesprekken gevoerd over het verhaal en zal nog meer van dergelijke bijeenkomsten houden. Het script moet nog geschreven worden, maar er is hoop dat het resultaat een duistere, R-rated versie van Constantine 2 zal zijn.

Strijd tussen hel en aarde

De originele film vertelt het verhaal van John Constantine, gespeeld door Keanu Reeves, een cynische en door demonen geplaagde detective. Constantine heeft de mogelijkheid om demonen te zien die zich vermommen als mensen op aarde. Zijn verleden wordt gekenmerkt door een zelfmoordpoging toen hij jong was, die hem tijdelijk naar de hel bracht, waardoor hij een uniek perspectief heeft op de hemel, hel en alles daartussenin.
In de film onderzoekt Constantine het mysterieuze overlijden van Angela's (gespeeld door Rachel Weisz) tweelingzus, Isabel, die naar verluidt zelfmoord pleegde. Angela, een politieagente en ongelovige, is wanhopig op zoek naar antwoorden over Isabel's dood en benadert Constantine om de zaak te onderzoeken.
Het verhaal volgt Constantine terwijl hij Isabel's geest onderzoekt en ontdekt dat er duistere machten in het spel zijn. Hij komt erachter dat demonen een plan hebben om de hel op aarde te ontketenen door het lot van een legendarische en almachtige speer te manipuleren. Tijdens zijn onderzoek bevindt Constantine zich in een complexe wereld van engelen, demonen en de eeuwige strijd tussen goed en kwaad.

Populair Nieuws